Slušaj vest

Vaterpolo reprezentacija Srbije osvojila je zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Parizu, treću uzastopnu! Naši "delfini" pobedili su Hrvatsku 13:11, iako su ih mnogi otpisali iz borbe za odličja uoči početka turnira, prosto jer u odnosu na Rio i Tokio nismo imali čak sedmoricu veličanstvenih Filipa Filipovića, Andrije Prlainovića, Duška i Gojka Pijetlovića, Milana Aleksića, Branislava Mitrovića i Stefana Mitrovića.

Međutim, sa novim selektorom Urošem Stevanovićem, počela je da se stvara nova generacija velikana srpskog vaterpola. Uz velikog Dušana Mandića, iskusnu braću Rašović, Sava Ranđelovića, Miloša Ćuka, kapitena Nikolu Jakšića, Nikole Dedovića i svih ostalih, uspeli smo da srušimo zlatnu generaciju hrvatskog vaterpola.

Očekivano, i u komšiluku je finale vaterpolo turnira na Olimpijskim igrama ispraćeno kao i u Srbiji. "Jutarnji list" je tekst naslovio "Tuga u Parizu, Hrvatska izgubila finale od Srbije i ostala bez trećeg zlata", dok takođe dodaju da smo ih pobedom i osvajanjem zlata pretekli na listi medalja. Misli se naravno na onu konačnu, pošto je Srbija došla do trećeg zlata, a ima još srebro iz tekvonda i bronzu u košarci.

RTS slavlje vaterpolista srbije protiv hrvatske

"Večernji list" dodaje "Srbija je uzela treće uzastopno olimpijsko zlato", dok "24sata.hr" tekst o finalu takođe prenosi uz umeren naslov: "Hrvatska - Srbija 13-11: Nije išlo u finalu, 'barakude' osvojile srebro! Srbiji treće zlato u nizu". "Tportal" je tekst o finalu naslovio: "Hrvatska se hrabro borila, ali olimpijsko zlato ipak ide u Srbiju", dok "Index" isto umereno prihvata novi poraz u finalu protiv Srbije: "Hrvatska izgubila od Srbije u vaterpolu u borbi za olimpijsko zlato".

Pogledajte kako je izgledalo slavlje Srbije posle osvajanja olimpijskog zlata u Parizu, trećeg uzastopnog za našu reprezentaciju, što nijedan timski sport nije uspeo nijedan naš tim u istoriji.

Kurir/Dado Đilas Srbija - Hrvatska Vaterpolo OI

BONUS VIDEO:

RTS Vaterpolo Srbija Mađarska Marko Radulović penal