Slušaj vest

Vaterpolo reprezentacija Srbije osvojila je zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Parizu pošto je u finalu pobedila Hrvatsku 13:11. Gledali smo fantastičnu partiju naših "delfina" koji su uprkos tome što su u novom sastavu, uspeli da održe lekciju zlatnim komšijama koji su se nadali da će se popeti na najviši stepenik, kao u Londonu 2012.

Ipak, Ivica Tucak još jednom nije uspeo da sa Hrvatskom pobedi Srbiju na Olimpijskim igrama, ali je pružio ruku našim igračima i selektoru Urošu Stevanoviću: "Čestitam ekipi Srbije, koja je danas bila bolji protivnik, tu nema nikakve dileme. Oni su od prvog trenutka bili koncentrisaniji. Ušli smo konfuzno, puno pogrešaka odbrane, pre svega. A onda se na to nadoveže napad... Trofeji se osvajaju odbranom, a ne napadom. Ostaje žal veliki i tuga i to je to. S druge strane treba naći snage te biti ponosan na ovu medalju. Znate kako je, veseliš se zlatu, veseliš se bronzi. Srebru se ne možeš veseliti", poručio je Tucak za HRT i dodao:

"Bili smo grozni u odbrani, nismo ispoštovali dogovore. Nismo bili pravi za zlato, to treba priznati. Srbija je odigrala fantastičnu utakmicu", ispričao je Tucak i dodao da je "po svemu Srbija zaslužila zlato: "Valjda nije bilo suđeno, ko će ga znati. Ja sam hteo zlato više od ikoga. S druge strane imaš srebrnu olimpijsku medalju, što je sjajan rezultat".

Podsetimo, Srbija je u Pariz otputovala bez "sedmorice veličanstvenih", ali sa novim timom koji je imao lidere poput Dušana Mandića, Miloša Ćuka, Nikole Jakšića i drugih, nastavila je niz medalja. Pogledajte kako je izgledalo slavlje:

Kurir/Dado Đilas Srbija POBEDA

BONUS VIDEO:

RTS slavlje vaterpolista srbije protiv hrvatske