Slušaj vest

Miloš Ćuk (33) osvojio je drugo olimpijsko zlato sa reprezentacijom Srbije. Prvo u Rio de Žaneiru 2016, a sada je sa saigračima ponovo bio na najvišem stepeniku pobedničkog postolja. U Tokio nije putovao odlukom tadašnjeg selektora Dejana Savića, ali je u Parizu bio deo tima Uroša Stevanovića.

Posle novog odličja sa nacionalnim timom jedan od iskusnijih "delfina" stao je pred kamere i imao je emotivno obraćanje. "Ja sam 2016. godine propustio finale zbog povrede. Osvojio sam zlato, ali sam verovao da će doći ovaj dan, da će mi se želja ispuniti da odigram finale. Ponovilo se isto, opet protiv Hrvatske, uspeli smo danas, bili smo pravi, verovali smo i kada stvari nisu izgledale najbolje i kada su nas mnogi otpisivali posle poraza od Australije. Ostvario nam se san, ovo je bio san svih nas koliko nas je bilo u ekipi i stručnom štabu, verovali smo da će do ovoga doći", rekao je Ćuk za "RTS".

Svestan je i on da je ekipa igrala loše u grupnoj fazi, ali su se stvari promenile u nokaut fazi. Šta je za njih bilo najteže? "Najteže je bilo u grupi dok smo tražili svoju igru, stvari nisu funkcionisale, nisu išle kako treba. U nokaut fazi smo pokazali pravo lice, od Jakšićevog gola u četvrtfinalu bili smo pravi, jedinstveni, kao pravi tim. Predstavljali smo našu zemlju na najbolji mogući način. Preponosan sam i na saigrače i na sebe i na stručni štab. Srbija je treći put zaredom olimpijski šampion", zaključio je Ćuk.

Kurir/Dado Đilas Srbija dodela medalja

BONUS VIDEO:

RTS Himna Bože pravde za vaterpoliste Srbije