Slušaj vest

Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Uroš Stevanović napravio je neverovatan uspeh sa "delfinima" osvojivši zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Parizu, što je retko ko očekivao. Na konferenciji za medije, istakao je da je više puta ponovio da je vaterpolo "jedan od najtežih sportova" jer jedan loš dan sve može da promeni, a naši su se završili sa grupnom fazom. Kada je bilo najvažnije, niko nije zakazao.

"Pobedili smo kao tim. Sa napadom imate pobede, a sa odbranom trofeje. Znali smo da moramo da budemo bolji u odbrani i kako je turnir išao bilo smo bolji. Odbrana ja najbitnija stvar!", naglasio je Stevanović i prepričao slavlje sa vaterpolistima: "Pokušao sam da pobegnem, ali nisu mi dali. Uhvatili su me i rekli da nema šanse. Nisam se mnogo opirao, jači su, previše su jači".

Jakšić o Novaku

"Osvojili smo zlato, da li treba nešto više da govorim o njegovom motivacionom govoru. Naravno da nam je značilo da vidimo takvu legendu, a to što nam je rekao neka ostane naša tajna", rekao je kapiten vaterpolo reprezentacije Srbije Nikola Jakšić.

"Nastavili smo ono što je prethodna generacija ispunila, sada su trojica trostruki olimpijski šampion, većina ima dve. Četvrta medalja je pred njima, videćemo kako i šta, nadam se da će Jakšić, Mandić i Ranđelović stići i Durenta jer je jedini sa četiri zlata. Težak momenat, znate svi, ne bih se vraćao na to. Verovali smo i posle poraza u četvrtfinalu u Mađarskoj i Dohi. Bili su nam prekopotrebni ti porazi da bi izgledali kao što smo izgledali na Olimpijskim igrama. Sve njihove strahove, manjak samopouzdanja i vere smo ispravili baš zbog tih poraza. Držali smo to za sebe, zabranio sam im da čitaju bilo kakve vesti, da sačuvaju glavu i da pokažu koliko vrede. Mislim da nema šta nama niko da priča, niti da nam sa strane kreira atmosferu", dodao je selektor Srbije istakavši da se neće zaustaviti na ovome.

Dva vezana zlata, ona na Igrama u Riju i Tokiju, nisa bila toliko opterećenje koliko smena generacija: "Na pravom putu smo bili tek u Dohi i kao što sam rekao, ti porazi su nam bili potrebni. Imaćemo šansu da dođemo i do četvrte uzastopne zlatne medalje", zaključio je Stevanović.

Pogledajte i kako je izgledalo slavlje zlatnih srpskih vaterpolista u Parizu:

Kurir/Dado Đilas Dodela medalja

Kurir/Dado Đilas Srbija dodela medalja

Kurir/Dado Đilas Dodela medalja

BONUS VIDEO:

RTS slavlje vaterpolista srbije protiv hrvatske