Slušaj vest

Vaterpolo reprezentacija Srbije osvojila je zlatnu medalju na Olimpijskim igrama, treću uzastopnu! Naš najtrofejniji ekipni sport još jednom je obradovao celu naciju, iako mnogi nisu verovali u njih pred polazak na put u Pariz. Došla je nova generacija igrača, naši rezultati od Tokija nisu bili sjajni, doživeli smo i tri poraza u grupnoj fazi takmičenja, međutim naši "delfini" bili su najbolji kada je to bilo i najpotrebnije.

Slomili su Grke, Amerikance, pa na kraju Hrvate (13:11), a članovi "zlatne generacije" Filip Filipović, Duško Pijetlović i Stefan Mitrović nervozno su ispratili kraj utakmice na RTS-u i od srca čestitali svojim naslednicima. Filipović je iskreno poručio da se na momente pitao da li je "ova generacija vredna", što su ga sada ubedili u Parizu, dok je Mitrović imao jedno drugo zapažanje.

"S obzirom na to da smo sada završili sa vaterpolom, osvojili smo zlato, ja bih se vratio na to pitanje - šta dalje? Meni je žao ovih dana...", rekao je Branislav Mitrović, koga je voditeljka Dragana Kosjerina upitala zbog čega to kaže. 

Kurir/Dado Đilas Srbija dodela medalja

"Iz prostog razloga imaće sada od 10 do 14 dana slobodno, neće se sleći utisci, neće proslaviti kako treba i vratiće se u klubove, pa stres, nova očekivanja, treninzi... To mi je žao. To me je vratilo u sećanja, da nema te slobode da proslaviš. Porodica te bude željna, pa prijatelji, lažni prijatelji... Ja im samo želi kad se vrate, isključe telefone i da proslave sa onima koji su bili sa njima u olimpijskom selu i koji su im želeli sreću. Svaka čast braćo!", dodao je trofejni vaterpolist Srbije.

Kurir/Dado Đilas Dodela medalja

Na temu "šta dalje" govorio je i Filip Filipović koji je istakao da se nada da će naša reprezentacija biti trofejna i u Los Anđelesu i Brizbejnu koji slede 2028. i 2032. godine: "Najvažnije je šta dalje. Profesionalni sport je surov i nije baš zdrav, a pitanje za nas kao naciju je šta dalje. Ovo je najveći uspeh srpskog i jugoslovenskog sporta, to pokazuju osvojene medalje, a na nama je da napravimo sledeći korak. Ne samo u vaterpolu nego i sportu generalno. To je pravo pitanje za mene jer mi sada imamo najbolje vaterpoliste na planeti u poslednjih 12 godina, Manda, Sava i Jakša su osvojili tri uzastopne zlatne medalje na OI, mi treba da učimo od njih. Budimo se sutra, život je takav, treba da se zapitamo kako dalje da bismo u Los Anđelesu i Brizbejnu imali osvajače medalja. Ovo je nestvarno i mi kao nacija smo počeli da pomeramo granice kao ljudi i sportisti", naglasio je on.

Pogledajte fotografije slavlja vaterpolista Srbije posle pobede nad Hrvatskom u Parizu:

Kurir/Dado Đilas Dodela medalja

BONUS VIDEO:

RTS Himna Bože pravde za vaterpoliste Srbije