Slušaj vest

Zlatni vaterpolisti Srbije dočekani su danas na aerodromu "Nikola Tesla" uz taktove muzike iz "Otpisanih", prosto jer mnogi nisu očekivali da će uspeti da odbrane medalju na Olimpijskim igrama. Na to je selektor Uroš Stevanović odmah odgovorio da se ne oseća kao da je bio otpisan.

"Ne znam ja ko nas je otpisao. Mi kao grupa nismo bili otpisani i nismo išli kao otpisani. Otišli smo da odbranimo zlato. Rekao sam momcima da ne prate medije, da ne čitaju komentare i da smo mi ti koji kreiraju atmosferu. Hteo bih prvo da slava i hvala Bogu koji nas je nagradio, pa da se pre svega zahvalim svima u stručnom štabu. Čestitao sam im ne što su olimpijski šampioni, nego jer su pobedili sebe - svoje sujete, strahove i mane - imali smo probleme i nemam tu šta da dodam", rekao je Stevanović koji je dodao da je meč sa Grčkom bio najteži i da mu je drago što su na vreme tempirali formu za četvrtfinale.

Iskusni reprezentativac Miloš Ćuk poručio je sa osmehom na licu: "Sve je planski bilo rađeni, jedino smo protiv Australije promašili. Ne može nikad da bude lako. Bar mi, naša reprezentacija godinama unazad je ta grupna faza bila teška i neizvesna, nikad nismo bili. Planski je sve rađeno, nemojte da sumnjate".

Kurir/Dado Đilas Srbija POBEDA

Kratko je odgovorio i Sava Ranđelović koji ima tri zlatne medalje sa Olimpijskim igrama u Parizu, tako da će u Los Anđelesu 2028. godine možda uspeti da se izjednači sa Kevinom Durentom koji je osvojio četiri u dosadašnjem toku karijere, uz zlato koje je podigao i u Parizu: "Hvala što ste nas dočekali u ovolikom broju. Zavisi od selektora, mi ćemo biti tu, ako nas pozove bićemo tu", dodao je on.

Podsetimo, večeras od 20 časova je doček srpskih olimpijaca na balkonu Skupštine i svi oni koji su se vratili sa medaljama će sa narodom moći da proslave.

BONUS VIDEO:

RTS Himna Bože pravde za vaterpoliste Srbije