Slušaj vest

Ni na jednom takmičenju na Olimpijskim igrama u Parizu nije bilo zamerki na račun suđenja kao u gimnastici. Zbog toga nažalost Ana Barbosu (Rumunija) i Džordan Čajls (SAD) već sedam dana čekaju konačnu odluku kojoj od njih dve će pripati bronzana medalja za vežbu u parteru, dok je slične drame bilo i u muškoj konkurenciji.

Glas je podigao hrvatski gimnastičar Aurel Benović koji je ostao bez medalje u finalu preskoka pošto je zauzeo peto mesto, ali po dolasku u domovinu objasnio je da je oštećen - zato što nije iz neke od velikih zemalja koje dominiraju gimnastikom.

"Ostao je žal za medaljom. Bio sam žrtva subjektivne ocene sudija. Englez i ja smo izveli isti skok, a njegov je ocenjen sa 14.900, a moj sa 14.800. U žiriju su bili Irac i Australijanac, znao sam da će biti na njegovoj strani. Njihova odlula je bila da ne treba da dobijem medalju, jer dolazim iz male Hrvatske", rekao je Benović koji je razočaran što je njegov nastup ocenjen tako da dobije samo peto mesto.

Podsetimo, zlatna medalja u preskoku kod muškaraca pripala je Julu iz Francuske koji je dobio ukupno ocenu 15.166, srebro je pripalo Arturu Davtjanu iz Jermenije, dok je Britanac Hari Hepvort dobio bronzanu medalju.

BONUS VIDEO:

RTS Himna Bože pravde za vaterpoliste Srbije