Slušaj vest

Kapiten vaterpolo reprezentacije Nikola Jakšić i najbolji igrač "delfina" Dušan Mandić otkrili su da je Novak Đoković posetio igrače tokom najtežih trenutaka za vreme Olimpijskih igara i da je njegov govor i te kako bio važan za njihovo dizanje kasnije na turniru. Srbija je loše počela takmičenje, doživela je tri poraza u grupi i kroz "iglene uši" stigla do četvrtfinala, ali od tog trenutka niko nije mogao da je zaustavi.

Zasluge za to ima i Đoković čije je obraćanje u olimpijskom selu očigledno podiglo samopouzdanje našim vaterpolistima, ali nisu još otkrili šta je to tačno rekao. Drži se u tajnosti, dok je sada i selektor Uroš Stevanović potvrdio kako je taj momenat sve uspeo da promeni za "delfine".

"Novak se popeo u sobu stručnog štaba, zvali smo Andriju Gerića (sportski psiholog reprezentacije, prim. aut.) da dođe kod nas. Rekao sam mu u minuti kakva je sutuacija, on je pravi čovek, mentalno najjači. Šta je on prošao, mi nismo svesni. Kakav čovek, koja je to mentalna snaga, pa nema jednu pogrešnu reč. Tonalitet, način obraćanja, neverovatno. U rangu Majkl Džordana, Muhameda Alija. Nismo svesni kolika je gromada", poručio je Stevanović u podkastu "Pod kapicom".

MONDO/Uroš Arsić Vaterpolisti

"Ovi su iz Olimpijskog komiteta hteli da ga izvuku, ja sam ih vraćao da budu još malo. Trebalo je da idemo na zajednički sastanak gde bih ja pričao, ali nema šta da pričaš posle Novaka. Svi su izašli iz sobe, glava gore i osmeh. Ne znam šta su pričali, nisam ni Geriću dao da ide tamo", objasnio je selektor važnost Novakovog dolaska.

Kao i obično, Nole nije sebi da pridaje veliki značaj zbog efekta koji je imao na vaterpoliste, ali su umesto njega govorili naši reprezentativci čije su ga reči naravno pogodile.

Kurir/Dado Đilas Srbija dodela medalja

"Olimpijski turnir je bio dugačak, ali u našem stilu sa prethodnih nekoliko takmičenja, sa puno uspona i padova. Bio je poseban pad i težak momenat nakon Australije. Nismo ličili na sebe ni u jednom segmentu. Taj poraz nas je baš dotakao, duboko. Možda je isprovocirao nešto u nama. Moram da se zahvalim Novaku koji je tada posetio olimpijce u selu. Bili smo u sobama, pričamo, razmišljamo šta i kako, gledamo se, nikom nije lako. On je ušao na vrata i održao govor, iz srca i videlo se da misli to što nam je rekao. To je došlo do nas. Dalo nam je dodatnu motivaciju. Uživali smo kad smo videli da je on došao do dugo iščekivanog cilja na način na koji je došao", rekao je Dušan Mandić.

BONUS VIDEO:

Instagram/nikolarokvic Novak Đoković u provodu

(SportKlub/MONDO/Milutin Vujičić)