Slušaj vest

Srpski vaterpolo ostao je u dobrim rukama, pokazali su delfini osvajanjem Olimpijskih igara u Parizu, ali nam ipak izazove emocije kada se penzioniše neko od momaka iz zlatne generacije. Ovog leta je odluku o tome doneo Duško Pijetlović, jedan od najvažnijih srpskih igrača tokom prethodne dve decenije!

Doskorašnji vaterpolista Novog Beograda doneo je odluku da stavi tačku na veoma uspešnu karijeru, tokom koje je bio jedan od najboljih igrača u Evropi na svojoj poziciji. Tokom godina igranja u Partizanu i Pro Reku, pa i tokom mandata u Crvenoj zvezdi, Duško je bio sila koja je garantovala trofeje ekipama za koje nastupa. Ništa lošije nije bilo ni u reprezentaciji.

Pijetlović je sa reprezentacijom Srbije osvojio dve zlatne i dve bronzane medalje na Olimpijskim igrama, dve zlatne, jednu srebrnu i jednu bronzanu medalju na Svetskim prvenstvima, kao i pet zlatnih, jednu srebrnu i jednu bronzanu medalju na Evropskim prvenstvima. Osvojio je i dve zlatne medalje na Mediteranskim igrama, a tu su i brojna odličja na FINA Svetskoj ligi i FINA Svetskom kupu, gde je našu zemlju predstavljao još dok se takmičila pod imenom Srbija i Crna Gora.

Kao reprezentativac Srbije i Crne Gore Duško Pijetlović je osvojio dve Svetske lige i jedan Svetski kup, a zatim je u tim takmičenjima blistao i kao reprezentativac Srbije. Uspeo je još devet puta da osvoji Svetsku ligu, uz jednu bronzanu medalju, dok je u Svetskom kupu stigao do dva zlata i jedne bronze. Kada se sve sabere, Duško ima 25 zlatnih medalja sa najvećih reprezentativnih takmičenja.

Srpski vaterpolista rođen je u Novom Sadu i ponikao je u Vojvodini, a zatim čak devet godina igrao za Partizan. Usledio je angažman u Pro Reku, pa Crvena zvezda, Sintez, ponovo Pro Reko, Dinamo iz Moskve, Solnok i na kraju Novi Beograd. Sa Partizanom, Crvenom zvezdom i Pro Rekom osvojio je evropsku titulu.

BONUS VIDEO:

RTS Vaterpolo Srbija Mađarska Marko Radulović penal