Slušaj vest

UFC borac Kejsi Keni (33), takmičar u bantam kategoriji, uhapšen je 21. jula i preti mu čak 12 i po godina zatvora! Pored optužbe za otmicu Jasmin Mendez, Keni se tereti za teški napad odnosno davljenje, kao i za tri prethodna napada i jedan slučaj remećenja javnog reda i mira. Optužbe se odnose na incident u kojem je, navodno, brutalno napao, uključujući udarce, šamaranje i davljenje.

Navodno, sve to trajalo je nekoliko sati, a ukoliko se ispostavi da su optužbe tačne Kenija čeka višegodišnja zatvorska kazna zbog svojih dela. Za sada sve ukazuje da će tako i biti, posebno kada se ima u vidu da je Jasmin Mendez nakon napada potražila medicinsku pomoć, a tom prilikom se saznalo i da je Kejsi Keni upućivao pretnje devojci i njenoj majci.

Nakon optužbi je UFC hitno reagovao i Keni je hitno izbačen iz organizacije čiji je član bio poslednjih nekoliko godina i koja mu je pružila mogućnost da se bori protiv nekih od najboljih takmičara na planeti. Takođe, Kejsi Keni je bio jedan od najboljih u svojoj kategoriji i predviđalo se da bi mogao da bude izazivač za šampionski pojas.

Keni je tokom bogate karijere imao 26 profesionalnih borbi, uz učinak od 21 pobede, četiri poraza i jednog nerešenog meča. U najjačoj organizaciji na svetu odradio je osam borbi uz učinak od pet pobeda i tri meča, ali se poslednjih nekoliko godina nije borio. Poslednji nastup u oktagonu imao je u avgustu 2021. godine kada ga je Song Jadong pobedio odlukom sudija, što mu je bio drugi poraz u nizu, prvi put u karijeri.

BONUS VIDEO:

Kurir sport MMA borbe u Beogradu, u režiji FNC