Slušaj vest

Partizan je predstavio tim za novu sezonu, a u ekipi koju će predvoditi Željko Obradović biće čak 14 novih imena - bez Džejmsa Nanelija. Od starosedelaca tu je samo Balša Koprivica, a nakon predstavljanja tima crno-beli su se pozdravili sa Džejmsom Nanelijem koji je praktično bio poslednja nedoumica kada su ostanci u klubu u pitanju. O Amerikancu je pričao Ostoja Mijailović, a zatim je stigao i odgovor iskusnog košarkaša.

Naneli se nakon javnog repliciranja predsedniku kluba u vezi sa svojom suspenzijom prema klupskom pravilinku, a ovog puta je želeo da pojasni da je tokom sezone dobijao ponude crno-belih da ostane do kraja karijere. Preciznije, Naneli je u jednom komentaru na društvenim mrežama otkrio da ga je Obradović tokom sezone četiri puta zamolio da ostane u timu i karijeru završi kao košarkaš Partizana!

"Da i ja sam želeo. Žoc me je barem četiri puta ove godine zamolio da ostanem sve dok ne odlučim da se penzionišem, ali dobro sad", napisao je Džejms naneli u poruci jednom navijaču Partizana koji mu je otkrio da je maštao o njegovog ostanku u klubu sve do kraja karijere. Prema Nanelijevim rečima, on je bio za tu opciju, isto kao i Željko Obradović.

Dusan Milenkovic/ATAIMAGES Džejms Naneli

Džejms Naneli i Željko Obradović sarađivali su i pre nekoliko sezone, kada je najtrofejniji evropski stručnjak doneo turskom timu prvu i za sada jedinu titulu u Evroligi. Naneli je bio važan deo ekipe u toj sezoni, kao i tokom mandata u Partizanu u kojem je postao miljenik navijača i heroj niza važnih i velikih pobeda.

Mrlju na njegov boravak u klubu bacila je tuča sa Stefanom Lazarevićem u domaćem plej-ofu, zbbog koje ga je trener Obradović odstranio iz ekipa za derbi protiv Crvene zvezde. "Svako snosi odgovornost za svoje postupke", rekao je tom prilikom šef struke crno-belih.

Prvi čovek Partizana takođe je zamerio zbog tog sukoba. "Radi se o jako dobrom momku i koji je upisan u stranicama istorije Partizana. Ne smemo zaboraviti incident sa igračem Zvezde (Stefan Lazarević, prim. aut.) koji se desio na kraju prošle sezone. Željko Obradović je doneo odluku da ne igra, iako je bio najbolji igrač prethodnog meča u seriji. Ali zamislite da se incident odigrao na utakmici, pa da nas Evroliga disvalifikuje. Ali uz sam ugovor igrači potpisuju i disciplinski pravilnik, koji mora da se poštuje. Naneli je kažnjen jer se potukao sa igračem Zvezde. Sada smo u vakuum periodu, nismo se ni oprostili od njega", poručio je Mijailović pre nekoliko dana.

Naneli je rešio da odgovori i tako je izazvao brojne komentare Partizanovih navijača. "Daj, nemoj da govorimo o klupskim pravilima i propisima. Ne možeš da ovako pričaš, a da me dve godine na plaćaš na vreme. Pretpostavljam da se pravila i ugovori jedino primenjuju ako ih igrači ne poštuju? Zaustaviću se ovde", napisao je Džejms na društvenim mrežama.

BONUS VIDEO:

MONDO/Nikola Lalović Ife Lunberg za MONDO