Slušaj vest

Naše rukometašice su se sa Svetskog prvenstva vratile kao šeste na svetu! Poslednji meč na prvenstvu izgubile su od Nemačke 28:23 (15:10), a već na poluvremenu se videlo da će veća rotacija doneti pobedu Nemicama, ali je u drugom delu igre naš tim parirao i odigrao egal drugih 30 minuta.

Nemice su do pobede vodile Kim Ot i Klara Ror sa po osam golova, pri melu je Ror imala samo jedan promašaj. Ajlin Bornhard je upisala pet golova. Kod našeg tima Aleksandra Krezović je imala četiri gola iz četiri pokušaja, Sara Radović je sa pet goova bila najefikasnija, četiri gola je imala Lara Stanić, a po tri Milica Tasić i Mia Đekić. 

Najbolja u sastavu našeg tima kapitenka Tatjana Činku istakla je da je sjajan osećaj na kraju takmičenja uprkos porazu i na kraju šestom mestu."Dobar je osećaj, posle utakimice sam umorna, ali sam jako ponosna na devojke. Odigrale smo fenomenalno ceo turnir, sa malom rotacijom. Svaka je dala sve od sebe i kada su igrale minut, odlične su bile. Za ovu utakmicu desilo se šta se desilo, izgubili smo. Ali smo pokazali da možemo da pariramo drugim ekipama i da nije velika razlika između nas", rekla je ona i dodala da postoji pritisak jer je već drugo takmičenje zaredom najbolja: "Jeste, nije toliki pritisak kolika je želja da budem najbolja. Kapiten sam i želim da ih držimi da sledeći turnir još bolje odigramo. Uveliko postoji motivacija za sledeća takmičenja!"

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: 

MONDO Kristina Liščević