Slušaj vest

Srpski paraatletičar Nebojša Đurić ostao je bez medalje sa Igara u Parizu jer mu je naknadno oduzeta zbog bizarnog razloga, navodno neadekvatne opreme.

Trener srpskog bacača kugle Miloš Zarić govorio je za Radio-televiziju Srbije o tome šta se dogodilo. "U call room-u stolica je prošla regularno, oni su se žalili bezveze. Nismo kao na vreme došli da iskažemo svoju žalbu, tek nam je kasno javljeno. Jutros smo otišli u zvanični centar da se žalimo, kazali su nam da je kasno", kazao je on.

Nebojša je opisao kako se oseća drhtavim glasom, na momente i kroz suze.

"Najveća krađa i prevara u istoriji parasporta. Došao sam kao sedmi, osmi favorit i na kraju sam osvojio srebro čudom i krvavim radom - svojim i svog trenera. Osvojili smo srebrnu medalju, ali radost je trajala kratko. Miloš je rekao sve, nemam sad ni snage ni volje. Šta da kažem, hvala celoj naciji, porodicama, familijama, svima koji su nas bodrili. Osećali smo to u selu, osećali smo svaki dan... Hvala svima što prate, nadam se samo da ćemo imati podršku, kao i uvek".

Srbija je zvanično uložila žalbu na ovakvu skandaloznu odluku da Đurić ostane bez odličja.

Bonus video:

Kurir televizija "FRANCUSKA NAM NUDI VIŠE, NEGO ŠTO RUSIJA MOŽE DA PRUŽI!" Stručnjaci istakli važnost posete francuskog predsednika Srbiji