Slušaj vest

Svetozar Marković zvanično je postao novi član Viktorije Plzenj. Oproštajni intervju crno-belog kapitena i deteta kluba iz Humske nije protekao u lepom raspoloženju, jer ga je dao posle eliminacije iz kvalifikacija za Konferencijske lige, u meču protiv Genta.

"Svi smo očekivali da ćemo ući u Konferencijsku ligu i da ću se oprostiti na najbolji mogući način. Da svi ovi momci i ceo stručni štab igraju neko evro-takmičenje. Na kraju krajeva, to se nije desilo, a došlo je vreme da se rastanemo. Da krenem nekim novim putem, koji sam izabrao pre dva dana. Hteo bih da zahvalim celom stručnom štabu, svim igračima koji su bili ovde i koji su idalje ovde i da im poželim sreću u narednom periodu i narednoj sezoni", kazao je on.

Kako se odlučio baš za Viktoriju Plzenj?

"Nije mi bilo lako da odem iz Partizana, odrastao sam u ovom klubu i više od 10 godina sam proveo u njemu. Treći put se rastajem od kluba i mnogo je teško. Što se tiče Plzenja, izabrao sam iz prostog razloga, jer mislim da mogu dosta da napredujem u tom klubu i ligi. Mislim da će mi odgovarati u svakom smislu"

Šta će reći Česima o ljubavi prema Partizanu?

"Ne znam kako bih objasnio, odrastao sam uz Partizan i veoma mlad sam došao i sve generacije omladinske škole sam prošao tu. Jednostavno, tu se osećam kao kod kuće i ove dve godine od kada sam se vratio iz Olimpijakosa bile su mi mnogo lepe"

Bonus video:

MONDO Svetozar Marković nakon Dinama