Slušaj vest

Angelina Topić je šampionka sveta u juniorskoj konkurenciji. Na turniru u Limi ona nije imala konkurenciju, jer je jedina preskočila letvicu postavljenu na 1,91 metar. 

Nakon što je na Olimpijskim igrama u Parizu povređena skočila centimetar više, nije se postavljalo pitanje da li će biti favoritkinja za titulu i u svom, mlađem uzrastu. Žal zbog povrede u Francuskoj sada će biti još veća, ali i vera da je pred Angelinom period prave dominacije, na svetskom nivou.

Najavila je to naša Angelina i u noći između subote i nedelje u Limi, gde je Topićeva dva puta rušila letvicu na visini od 189 centimetara, ali je sve ostale preskočila iz prve. Srebrna na Svetskom prvenstvu za juniore je Britanka Izabel Luison iz Australije, a bronzana Karmen Brus iz Estonije. Obe su stale na visini 189 centimetara.

Angelina je na ovom takmičenju već osvojila bronzanu medalju pre dve godine u Kolumbiji, ali sada nije dozvolila ni nagoveštaj iznenađenja. Ćerka legendarnog Dragutina Topića ovim je uspehom objedinila evropsko i svetsko zlato u konkurenciji do 20 godina.

Angelina je 19. jula napunila 19 godina, a ovu 2024. će dugo pamtiti. I to ne samo po zlatu u juniorskom uzrastu ili po nastupu u Parizu, već i po tome što je u Rimu postala vicešampionka Evrope spektakularnim skokom od 1,97 metara. Tada je bolja od nje bila samo Ukrajinka Jaroslava Mahučih, koja je trijumfovala i u Parizu skokom od dva metra.

RTS2/printscreen Angelina Topić

S obzirom na to da Ukrajinka iz Dnjeproteprovska ima još 22 godine, sigurno će daćemo u sezonama i sezonama pred nama tek uživati u njenim i Angelininim okršajima.

Bonus video: Angelina i Dragutin Topić

RTS/Screen Recorder Angelina Topić i Dragutin Topić plaču