Slušaj vest

Srpska atletičarka Angelina Topić postala je svetska šampionka samo nekoliko nedelja naon odustajanja od učešća u finalu Olimpijskih igara, gde je na zagrevanju pred kvalifikacije doživela neugodnu povredu. U Parizu nije mogla da skoči kako se očekuje od jedne od najtalentovanijih atletičarki planete, ali je svoj kvalitet pokazala na Svetskom prvenstvu za juniore i juniorke.

Skok od 192 centimetra bio je dovoljan za odličje, a odmah nakon njega videli smo i jednu dirljivu scenu u Limi. Angelina je nakon osvajanja zlatnog odličja potrčala u zagrljaj svog oca i trenera, legendarnog atletičara Dragutina Topića, koji je i ovo takmičenje ispratio sa tribina. Pogledajte njihov pozdrav nakon velikog uspeha:

Angelina i Dragutin razmenili su nekoliko reči nakon osvajanja zlatne medalje na Svetskom prvenstvu u Peruu, a oboje su bili na ivici suza. Radosnica, jer je srpska atletičarka još jednom potvrdila svoje neverovatan talenat zbog koje joj se u narednih više od deset godina predviđa dominacija na svetskom nivou i svim najvećim takmičenjima.

Uspeh ostvaren u Peruu dodatno dobija na značaju kada se zna da je Angelina Topić bila pod znakom pitanja za ovo takmičenje zbog povrede koju je zaradila u Parizu. Ipak, ona se oporavila i bogatoj kolekciji dodala je još jednu medalju. Nakon bronze na Svetskom juniorskom prvenstvu sada ima i zlato, dok je u istoj uzrasnoj kategoriji i šampionka Evrope. Sa seniorskih Evropskih prvenstava ima osvojene dve medalje - bronzu iz Minhena 2022. i srebro iz Rima 2024. godine.

Bonus video:

Instagram/angelinatopic Angelina Topić ponovo prohodala