Slušaj vest

Sjajna srpska atletičarka Adriana Vilagoš ponovo je oborila nacionalni rekord Srbije! Ona je u Zagrebu bacila koplje 65,64 metara i za četiri centimetra popravila srpski rekord, koji je postavila 25. avgusta u Hožovu u Poljskoj. Tada je bacila 65,60 metara.

Adriana je još jednom pokazala da je nastup na Olimpijskim igrama ipak bio samo loš dan i da su pred njom velike stvari!

Dvostruka srebrna na Evropsklom prvenstvu, dvostruka šampionka sveta u uzrastu do 20 godina i evropska prvakinja u istoj konkurenciji rođena je 2. januara 2004. godine. Današnjim rezultatom u zagrebu ona je popravila svoj najbolji rezultat u karijeri i nema sumnje oko toga da će tek obarati nacionalni rekord Srbije.

Adriana je oborila nacionalni rekord na 74. memorijalu "Boris Hanžeković", najstarijem sportskom događaju u Hrvatskoj. Od 1951. godine održava se u znak sećanja na atletičara Borisa Hanžekovića, ubijenog u Drugom svetskom ratu u Jasenovcu.

Vilagoš je bacila rekordni hitac iz trećeg pokušaja, nakon što je prethodno bacala koplje 64,45 i 63,20 metara. I nakon rekorda pokazala je u kako je dobroj formi, jer je iz četvrtog pokušaja bacila 64,70 metara.

MN Press, Atletski savez Srbije Adriana Vilagoš