Slušaj vest

Reprezentaciju Danske u meču protiv Srbije predvodi vršilac dužnosti selektora, Lars Knudsen (47), jer je selektor Skandinavaca Morten Vighorst (na slici gore) odsutan zbog simptoma stresa.

Lars Knudsen deo je stručnog štaba reprezentacije od marta, bio je trener zadužen za prekide i na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj, na kojoj je Danska takođe igrala protiv Srbije.

S obzirom na to da Knudsen ima UEFA Pro licencu, stekao je neophodan uslov da bude selektor, za razliku od njegovog saradnika Danijela Agera, legendarnog defanzivca Liverpula. "To nije ono što sam zamišljao da ću biti u ovom trenutku, ali naravno da sam spreman da uradim posao. Ovo je čast i privilegija", rekao je Knudsen uoči utakmica protiv Švajcarske i Srbije u septembarskom "prozoru" Lige nacija.

Lars Knudsen trenutno radi u nemačkom klubu Augsburg pod vođstvom šefa stručnog štaba, takođe Danca Jesa Torupa. Bio je deo stručnog štaba premijerligaša Lestera, pod vođstvom trenera Brendana Rodžersa i Dina Smita, a radio je i u "A" reprezentaciji Sjedinjenih Država.

"Uznemirilo me je kada mi je Piter (Moler, direktor Saveza) rekao da se Morten razboleo. Imam sa njim odličan odnos i na terenu i van njega i blisko sarađujemo", kazao je Knudsen nakon što mu se pružila šansa karijere.

Bonus video: Reprezentacija Srbije se isteže na ulici u Kopenhagenu

Fudbalski savez srbije Reprezentacija Srbije na ulici u Danskoj