Slušaj vest

KK Partizan pobedio je u prvoj pripremnoj utakmici na Siciliji, jer je posle produžetka savladao Dertonu. Trener Željko Obradović posle meča je rekao šta je najvažnije video u igri svog tima.

"Prva prijateljska utakmica sa publikom, protiv veoma dobrog, agresivnog tima. Imali smo izuzetno dobre momente, ali i neke loše, što je i logično za ovaj period. Imali smo desetak zajedničkih treninga i sve u svemu, izuzetno dobro nam je došla utakmica protiv ovakvog protivnika i to što smo igrali produžetak. Važno je da se ekipa prilagodi i da se navikne na to koje su odluke, kod koga treba da bude lopta, kako u odbrani... Ali prezadovoljan sam odnosom igrača", kazao je Obradović za "Sport klub".

Bio je upitan i da li je kroz karijeru imao situaciju da je promenio praktično čitav tim, jer je u odnosu na prošlu sezonu od prvotimaca ostao samo Balša Koprivica. "Bilo je takvih situacija. Splet okolnosti je takav bio da sam davne 1995. kada sam bio prvak sa Realom. Promenio sam tada tim koji je bio prvak Evrope, jer je Sabonis kao ključni igrač otišao u Ameriku, pa smo promenili osam ili devet igrača. Jedne godine se desilo i u Fenerbahčeu, ne toliki broj, ali se desilo. Mnogo puta sam isticao da sam zahvalan svima koji su bili sa nama do kraja sezone, sada je tu novi tim, treba ga podržati, i ovde smo je imali, kao i gde god da smo igrali"

Bez želje da pohvali ili kritikuje bilo koga pojedinačno, pa i da govori uopšte o igračima poimence, Obradović je pričao o onima koji nisu bili na utakmici na Siciliji.

"(Duan) Vašington je ostao u Beogradu, dobio je sina dan pred put i bilo je logično da ostane. Mitar (Bošnjaković) i Aleksa (Dimitrijević) su ostali sa njim jer su imali važne utakmice u svom uzrastu i važno je da sam dobio pohvale na njihov račun, da su igrali ozbiljno u toj generaciji... Nisam (Ajzeju) Majka izostavio, povredio se na početku priprema i u rehabilitaciji je, polako je počeo da radi neke stvari", dodao je Obradović.

Partizan će drugi pripremni meč u Italiji igrati u nedelju od 21 čas, protiv ekipe Trapani Šark, na čijoj klupi sedi hrvatski stručnjak Jasmin Repeša.

Bonus video: Željko Obradović o pripremama Partizana

MONDO Željko Obradović