Slušaj vest

Aleksandra Perišić je obradovala naciju sa srebrom osvojenim na Olimpijskim igrama u Parizu. Ipak, videli smo našu sjajnu mladu tekvondistkinju uplakanu posle finala, kako pored svog trenera Petre Butale-Kovačić plače i govori da ju je izneverila! Gostujući u "MMA Institutu" one su pojasnile šta je to zapravo značilo. Iako su naravno zadovoljne srebrom, Petra i Aleksandra znaju da je bilo kvaliteta za zlato. 

"Mi smo apsolutno sretne, osvojile smo srebro, ali ti sad da dođeš u finale Olimpijskih igara si i boriš se sa likom od kog znaš da si bolji. I ti sad izgubiš! Kako bi se osećao? A propustio si nešto što možda više u životu nećeš imati priliku da osvojiš. Olimpijsko zlato?", rekla je Petra Butala-Kovačić, a na konstataciju voditelja da Aleksandra sa 22 godine ima još bar dva olimpijska ciklusa u kojima može da juri zlato kratko je prokomentarisala: "Ma naravno, mi na to apsolutno računamo, apsolutno, ali razumeš?"

Aleksandra Perišić je na Olimpijskim igrama nastavila niz naših medalja u tekvondou, a posle osvojenog srebra došla je u Srbiju kao heroina. Doček upriličen tom prilikom teško da će ikada zaboraviti! Stajala je na balkonu sa Novakom Đokovićem, našim vaterpolistima i košarkašima, Zoranom Arunović i Damirom Mikecom. 

"I ja samo molim Boga da ja ne padnem kad krenem gore. I sad najavljuju, sve super, a ja se sve vreme smejem jer mi je neprijatno, ne znam kako da odreagujem. Ajde sad će... I sad ja krećem tamo, mašem, sve super. Poklonim se i samo se poklonim, odem sa strane i pogledam koliko je ljudi! Gledam, ima ljudi na terasama, neko se popeo na banderu, stvasrno ne verujem koliko ljudi, Stvarno je neverovatno koliko ljudi. Stvarno je neverovatno koliko se to čulo, pogotovo kada je Novak izašao. Ja ga ono hvatam, snimam, da čujem to sve, kad ono kreću baklje!", prisetila se svega Aleksandra Perišić. 

SEĆATE SE SUZA POSLE FINALA? 

Printscreen/RTS Pariz 2024

Kada je izgubila od Mađarice Vivijane Marton 2:0 (7:1, 4:2) u finalu Olimpijskih igara Aleksandra Perišić je briznula u plač. "Drago mi je što sam donela medalju Srbiji, žao mi je što nije zlatna, žao mi je što sam nju razočarala. Krivo mi je, nadam se da je ovo lep početak za nas dve. Zasijaćemo u Los Anđelesu, hvala svima što su me podržavali. Velika je stvar, treba da se ponosim celom ovom pričom i što smo uspele da osvojimo, što smo prošle, šta smo sve pregurale. Žao mi je što nije zlatna. Znam da je veliki uspeh, ali ne mogu trenutno da budem srećna. Znam po šta smo došle i šta smo ciljale. Ne znam da li sam poklonila ovo zlato, to će mi ona reći. Krivo mi je što nisam uspela...", rekla je tada uplakana Aleksandra. 

Onda je mikrofon dobila Petra i pred svima istakla da je Aleksandra nije razočarala iako to misli ovako "vruće glave" posle borbe. "Nikako me nije razočarala. Mi smo došle po zlato. Ceo ovaj pripremni period, bilo je jako teško. Hvala svima koji su bili uz nas od početka, bilo ih je malo. Njima posvećujem medalju. Nismo srećne i zadovoljne. Došli smo po zlato, treba da prođe vreme da kažemo nešto", zaključila je Petra Butala-Kovačić.

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: 

RTS Aleksandra Perišić dodela medalja