Slušaj vest

Počela je rukometna sezona u Srbiji! Rukometašice Železničara iz Inđije osvojile su Superkup u duelu sa Crvenom zvezdom, a 12. septembra će u Banjaluci biti održan Superkup u muškoj konkurenciji. Osvajaču titule Vojvodini suprotstaviće se osvajač kupa Partizan

Treneri su pred ovaj meč rekli svoje, a nakon što se oglasio šef struke Partizana Đorđe Ćirković sada je selektor Srbije i trener Vojvodine Boris Rojević rekao šta je imao. Svestan je kvaliteta rivala koji je doveo deset novih igrača, ali njegova ekipa uvek zna da odigra dobro u ovakvim mečevima. 

"Ovo je više od običnog susreta, ovo je rivalitet koji traje godinama i svaka utakmica nosi poseban značaj. Spremni smo kao ekipa za ovaj izazov, trenirali smo naporno i znamo da na terenu moramo biti na najvišem nivou, kako fizički tako i mentalno. Partizan je jak protivnik koji je na decenijskom maksimumu sto se tiče svega, ali mi se ne fokusiramo na njih. Fokusirani smo na našu igru, naš plan i našu zajedničku snagu. Znamo da će ovo biti borba do poslednjeg minuta, ali verujem u moj tim. Pokazali smo mnogo puta da možemo da igramo pod pritiskom i da se borimo kada je najteže. Ući ćemo hladne glave sa ciljem da damo sve od sebe. Nema prostora za kalkulisanje idemo da se borimo i ostavimo srce na terenu", rekao je Boris Rojević. 

MN Press Rukomet Partizan Vojvodina

Podelili su crno i crveno-beli po trofej u prošloj sezoni, a Partizanu je osvojeni kup bio prvi pehar posle 11 godina suše. Sada Ćirković navodi da je Partizanu trofej možda i bitniji nego Vojvodini, kako bi se napravio šampionski mentalitet već na startu takmičarske godine. 

"Pozdravljam odluku da se Super kup igra u Banjaluci, jer se očekuju pune tribine, što samo po sebi garantuje spektakl. Takmičenje predstavlja jedan meč i jednom pobedom se dolazi do trofeja. Za nas je možda i važnije da to osvojimo, jer imamo deset novih igrača i u sasvim drugačijoj atmosferi bismo nastavili rad, ako se trofej uzme. Na taj način se stiče poverenje između stručnog štaba i igrača, dobija se dodatna energija, raste entuzijazam. Očekujem muški, tenzičan, super taktički meč, u kom će biti potrebna puna koncentracija da bi se pobedio tim kakav je Vojvodina. Rekao bih da su, po pojačanjima koja su doveli, i oni za nijansu jači nego prošle sezone, ali ostaću dosledan svom principu da se ne bavim drugim ekipama. Imam opsesiju koja mi daje fokusiranost na moj tim. Zadovoljan sam kako radimo i oseća se sjajna energija", istakao je Ćirković. 

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: 

Arenasport/printscreen Vojvodina rukomet