Slušaj vest

Vaterpolisti Radničkog iz Kragujevca plasirali su se u Ligu šampiona iz izuzetno teške grupe, čiji su domaćini bili u svom gradu. Odlučujući trijumf tim Uroša Stevanovića ostvario je protiv izuzetno kvalitetne zagrebačke Mladosti (9:8), u fantastičnoj atmosferi pred svojom publikom.

Kragujevčani su sredinom treće četvrtine imali pet golova zaostatka, ali su uspeli da se vrate iz minusa i da ostvare trijumf u četvrtoj četvrtini, iako bi ih i poraz na peterce uveo u najjače takmičenje. S obzirom na uspeh Radničkog, Srbija će u novoj sezoni imati dva predstavnika u Ligi šampiona, Novi Beograd i Radnički, a Hrvatska jednog, splitski Jadran jer je pre Mladosti i Jug ispao u kvalifikacijama koje je sam organizovao. Biće to prvi put posle dve decenije da dubrovački velikan ne igra najjače takmičenje.

Radnički je ušao u Ligu šampiona uprkos katastrofalnom početku meča i samo jednom postignutom golu u prvih 12 minuta meča. Vodili su igrači iz Zagreba zato 5:1, a onda je novajlija Kragujevčana Nikola Jakšić dao gol koji je ulio nadu domaćima. Ipak, Mladost je odgovorila vođstvom 7:2 i delovalo je posle toga da će Srbi veoma teško da pobede, kao i pri rezultatu 8:3.

Radnički je golovima Nikole Jakšića i Strahinje Rašovića smanjio na "minus tri" pred odlučujuću deonicu – 5:8, a onda je Stevanovićev tim u završnici odigrao granitno u odbrani. Serijom 4:0 (Jakšić dao dva gola, Drašović i Vasić po jedan), Radnički je poveo 9:8 tri minuta pre kraja i bilo je to dovoljno za pobedu i za plasman.

Nikola Jakšić rešetao

Nikola Jakšić  (2).jpg
PrintscreenRTS 

Prednjačio je u Radničkom Nikola Jakšić sa četiri gola, a pratio ga je Radomir Drašović sa dva, koliko su na drugoj strani postigli i Franko Lazić i Ante Vukičević.

Radnički je prethodno savladao BVSC (10:9) i grčki Vuljagmeni (14:13), pa je sa maksimalnim učinkom završio turnir na prvom mestu, ispred BVSC-a (6), Mladosti (3) i Vuljagmenija (0).

Grupna faza Lige šampiona startovaće 8. oktobra, a Radnički će igrati u grupi B, sa Ferencvarošem, Jadranom iz Splita i Dinamom iz Tbilisija. Plasman kroz kvalifikacije izborili su još Jadran iz Herceg Novog, rumunska Oradea i španski Sabadelj.

  • Radnički – Mladost 9:8 (0:2, 1:3, 4:3, 4:0)
  • KRAGUJEVAC – Bazen: SPD „Radnićki“. Sudije: Gomez (Španija) i Burges (Francuska).
  • RADNIČKI: Filipović, Rašović 1, Stanojević, F. Janković, Dadvani, Pijetlović, Drašović 2, N. Jakšić 4, Vasić 1, Vićković, P. Jakšić, Murišić 1, Todorovski. Trener: Uroš Stevanović.
  • MLADOST: Marcelić, Bašić, T. Bušić 1, Buljubašić, M. Vrlić 1, Biljaka, Bukić 1, Lazić 2, J. Bušić, Vukičević 2, Harkov 1, Sunara. Trener: Damir Vincek.

Bonus video: Gol Nikole Jakšića za pobedu Srbije protiv Grčke

RTS Nikola Jakšić gol za pobedu Srbije protiv Grčke u vaterpolu