Slušaj vest

Nastavljaju se muke porodice Šumaher. Nakon što je bilo mnogo buke oko toga što je Ralf Šumaher objavio da je gej i pošto je nakon toga njegova bivša žena Karmen bila besna, sada je otkriveno da je familija ucenjivana. Tri osobe su optužene da su ucenjivali porodicu Mihaela Šumahera oko privatnih fotografija u čiji su posed došli. Ucenjivači su imali i neke osetljive privatne informacije i tražili su 15.000.000 evra od porodice najboljeg F1 vozača ikada.

Nemački mediji su naveli da su od supruge Mihaela Šumahera Korine određene osobe tražile osmocifrenu sumu novca. Razlog za to je što su hteli da objave medicinske detalje stanja Mihaela Šumahera koje se uspešno krije već godinama otkako je on 2013. godine. 

Sa dva hard diska su procurile ove informacije i navodno su ucenjivači imaloi pristup ka čak 1.500 privatnih fajlova. Tu su bile fotografije, videi trenutnog stanja višestrukog F1 šampiona, a probali su da ih stave na dark veb, tj. na mračnu stranu interneta. Sada lokalni mediji navode da su tri kriminalca optužena na sudu u Vupertalu i da na ovom slučaju rade policijske i tužilačke snage Nemačke i Švajcarske.

Profimedia Mihael Šumaher

Mihael Šumaher ima 55 godina, ali se od 2013. godine jako malo zna o njemu. Sedmostruki šampion Formule jedan, bivši vozač Džordana, Benetona, Ferarija i Mercedesa je posle užasne nezgode na skijanju ostao u jako teškom zdravstvenom stanju o kome se ne zna skoro ništa od tada.

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: 

Privatna arhiva F1, A1