Slušaj vest

Mark Alen je jedan od najboljih igrača snukera na svetu, međutim iako se sasvim fino zarađuje u ovom sportu - priznaje da je švorc. Razlog leži u tome što ne zna da raspolaže novcem, tako da je uprkos odličnoj zaradi od turnira, Mark Alen uvek ostajao bez novca.

Rođen je u Severnoj Irskoj i osvojio je ukupno 11 turnira, od toga pet velikih, dok je stizao i do polufinala Svetskog prvenstva. Kaže statistika da je zaradio više od četiri miliona evra od snukera, međutim pre dve godine morao je da proglasi banrkot pošto je bio u velikim dugovima i to je bilo jedino rešenje: "Ovo je bio jedini način da se spasim, taj da proglasim bankrot. Sram me da kažem da sad živim u unajmljenom stanu. Trošio sam novac pre nego što bih ga zaradio, odmah bih sve spiskao, a sve je kulminiralo razvodom koji je bio jako, jako skup. Jedino o čemu razmišljam je da se dovedem u red", kazao je Mark Alen u skorom intervjuu za Bi-Bi-Si.

U međuvremenu, uspevao je opet da se vrati na prvo mesto svetske liste u snukeru, trenutno je trećeplasirani, ali i dalje ne živi onako kako dolikuje jednom od najboljih u svom sportu. Jednostavno, takve stvari su za njega previše i ne snalazi se u svetu odraslih.

" Ako je neki automobil bio dostupan za 50 hiljada funtii, ja bih na njega potrošio 80 hiljada. Ako sam mogao da iznajmim stan za hiljadu i po funti, ja bih potrošio dve i po...", pričao je Mark Alen koji je odlučio da promeni neke navike počevši od ishrane: "Jedan prijatelj mi je rekao da se boji da ću postati toliko ogroman da neću moći otpratiti kćer do oltara. Bilo je to grubo, ali to je tačno ono što je trebalo da čujem. Dva dana kasnije promijenio sam ishranu. Prošle godine mi je bilo neugodno jer zbog konstitucije nisam mogao izvesti neke udarce u snukeru".

"Nisam pazio, nisam vodio računa o porezima i nisam stavljao novac sa strane. Advokati i razvod koštaju, a ja nisam imao meru. To me činilo depresivnim, ali sam odlučio da promenim stvari", zaključio je Mark Alen.

BONUS VIDEO:

Kurir televizija IMA IH SAMO TROJICA: Nešat Tairovski bavi se NAJREĐIM zanatom u Srbiji (KURIR TELEVIZIJA)