Slušaj vest

Vozač Ferarija Karlos Sainc osvojio je "pol" poziciju na Velikoj nagradi Meksika, pokazavši tako još jednom svima - posebno svom timu - da su se možda ogrešili o njega. Sainc je dobio otkaz, i sledeće godine prelazi u Vilijams koji je daleko od tima koji će se boriti za titulu, ali na trci u Meksiko Sitiju dobili su dokaz da su angažovali vozača iz samog vrha Formule 1.

"Dva puta" je Karlos Sainc postavio najbolje vreme u kvalifikacijama i stigao do svog prvog "pola" još od septembra prošle godine (Singapur), oko dve stotinke ispred Maksa Ferstapena (Red Bul). U drugom redu naći će se Lando Noris (Meklaren) i Šarl Lekler (Ferari), pa je ovo već najava da nas čeka više nego uzbudljiv start trke. Možda ovoga puta Norisu bude "talično" što nije lider, jer se tu najslabije snalazio od konkurencije za pobedu na trci - ujedno i titulu.

Nakon njih slede dva Mercedesa - Džordž Rasel i Luis Hamilton, pa Kevin Magnuesn (Has), Pjer Gasli (Alpin), Aleks Albon (Vilijams) i Niko Hilkenberg (Has).


Najveće razočaranje bili su nastupi Oskara Pijastrija (Meklaren) i domaćeg vozača Serhija Pereza (Red Bul) koji nisu prošli ni prvi ciklus kvalifikacija, tako da će sa začelja morati da počnu trku i već sada se čini da su time značajno odmogli svojim kolegama koji se bore za titulu, Landu Norisu i Maksu Ferstapenu.

Velika nagrada Meksika vozi se u nedelju od 21 čas, a podsetimo lider u generalnom šampionatu je Maks Ferstapen sa 354 boda, Lando Noris je na 297, a Šarl Lekler na 275.


BONUS VIDEO:

Privatna arhiva F1, A1