Ostali sportovi

Plivačica BiH trenira u plasteniku za uzgoj povrća: Sanjam Olimpijske igre!

Autor mondo.ba/Anadolija

Zbog restrikcija uvedenih nakon pandemije korona virusa sportisti širom sveta primorani su da treninge prilagode novonastaloj situaciji. A ona je našla način...

Izvor: Anadolija/Esmir Šabić

Bazeni u Bosni i Hercegovini su zatvoreni pa trinaestogodišnja Iman Avdić uz pomoć oca i trenera formu održava u improvizovanim uslovima.

Višestruka prvakinja i rekorderka u Bosni i Hercegovini, koji inače živi u Sarajevu, trenutno sa svojim ocem boravi kod dede u Doboj-Jugu. Kako bi održala formu i ne bi izgubila osećaj za vodu, njen otac Evelin došao je na ideju da plastenik za uzgoj povrća pretvori u prostor za plivanje i u njega smesti montažni bazen veličine tri puta dva metra.

Možda će vas zanimati

Iman Avdić, članica plivačkog kluba Sport Time i prvakinja BiH do 14 godina, vlasnica je rekorda u disciplinama od 50 do 1.500 metara kraul, 200 i 400 metara mešovito, kao i 200 metara leđno, prsno i delfin.

Srećna je, kaže, što je u mogućnosti da trenira i pliva u danima pandemije korona virusa.

"Nedostaje mi pravi bazen. ali i uz ovu vrstu treninga mogu da uradim prilično. Treninzi su veoma slični a jedina razlika je u tome što u velikom bazenu plivam na metražu a ovde na minutažu, i to je jedna od stvari koje je najteže da savladam. Ono što je bitno je da ovde mogu da održim formu", rekla je za Iman i dodala:

"Kada uporedim trenutno stanje i stanje u početku pandemije, osećam da se vraćam u formu i da ovi treninzi daju rezultate. Kada se vratim u pravi bazen mislim da ću moći odmah da treniram kao u punom trenažnom procesu", prenela je agencija "Anadolija".

Ovaj vid treninga je prelazno rešenje, a Iman će nakon pandemije prvi put na takmičenju nastupiti za reprezentaciju Bosne i Hercegovine. Mašta o Olimpijskim igrama, jer, kako kaže, uz rad i trud sve je moguće.