Ostali sportovi

PARTIZAN SILAN U NOVOM DERBIJU - I CRNO-BELI HOĆE TITULU: Proradio tim sa Banjice, pa redom ruši favorite!

Autor Dušan Ninković

Najbolja vaterpolo liga na svetu u svakom kolu priredi jedan neverovatan meč!

Izvor: MN Press

Dva derbija i dve velike pobede Partizana. Nakon ubedljivog poraza od Novog Beograda, možda i najboljeg tima Evrope ove sezone, crno-beli su grupisali svoje redove i zaigrali mnogo bolje. Kao rezultat toga stigle su pobede nad Crvenom zvezdom u prethodnom kolu, ali i Radničkim iz Kragujevca večeras!

Tim sa Banjice srušio je regionalnog šampiona (13:11) i tako još jednom istakao da će biti konkurentan za titulu ostalim fantastičnim timovima koji su ove sezone u elitnom rangu srpskog vaterpola.

Partizan - Radnički 13:11 (4:3, 4:2, 3:2, 2:4)

Crno-beli su mnogo bolje otvorili meč na Banjici i sa tri brza gola stekli prednost koja je dugo bila nedostižna. Iako se Radnički nekoliko puta vraćao, praktično je sve do poluvremena Partizan držao prednost od tri gola na svojoj strani.

Početkom treće deonice beogradski tim je imao četiri gola prednosti, ali je tada Radnički počeo da igra svoj najbolji vaterpolo. Počela je serija gostiju, koji su u dva navrata imali priliku čak i za izjednačenje. Mogao je Ukropina da poravna na 12:12, ali Kragujevčani nisu iskoristili napad sa igračem više.

Iskusni Stefan Mitrović, momak koji je bio najraspoloženiji na aerodromu nakon povratka sa Olimpijskih igara, postavio je konačnih 13:11 iz peterca u finišu meča.

PARTIZAN: Rističević, Jakšić, Barać, Božović, Aleksić 2, Velkić 2, Bouven 1, Nešić, Vico 3, Radojević, Andrin 1, Mitrović 4, Bulajić, Kojić. Trener: Korolija.

RADNIČKI: Dobožanov, Branković, Stanojević, Janković, Ćuk 2, Krug, Ukropina 2, Pljevančić, Toholj 1, Miličić, Lukić 2, Vrlić 1, Todorovski, Radulović 3. Trener: Stevanović.