Problemi, problemi

EVROPSKO PRVENSTVO POČINJE, A SRBIJA IMA DEVETORICU POZITIVNIH! HAOS zbog korone u reprezentaciji - ovako stoje stvari!

Autor Mladen Šolak

Ogromni problemi uoči nedelje u kojoj počinje kontinentalni turnir

Izvor: MN Press

Reprezentacija Srbije za dva dana odlazi na Evropsko prvenstvo (13-30. januar, Mađarska i Slovačka), a korona je napravila potpuni haos u taboru "orlova".

Tokom priprema u Sportskom centru Fudbalskog saveza Srbije u Staroj Pazovi utvrđeno je da su pozitivna devetorica igrača, kao i selektor Toni Đerona i još petorica članova stručnog štaba i delegacije.

Zaključno sa Nemanjom Ilićem i Dejanom Milosavljevim, koji su dobili pozitivne testove 8. januara, zaraženi su i Vladimir Cupara, Bogdan Radivojević, Stevan Sretenović, Ilija Abutović, Dragan Pešmalbek, Nemanja Zelenović i Vanja Ilić.

"U slučajevima Ilije Abutovića i Dejana Milosavljeva prisutni su blagi simptomi, dok su ostali asimptomatski. Abutović i Milosavljev su u toku jučerašnjeg dana zajedno sa članovima stručnog štaba Žikicom Milosavljevićem i Vladimirom Radulovićem bili na dodatnim pregledima u KBC Bežanijska kosa gde im je određena terapija i dobro se osećaju", saopšteno je u nedelju.

Reprezentacija Srbije na Evropskom prvenstvu igra u "Grupi smrti" protiv Ukrajine (13. januara), Hrvatske (15.1) i Francuske (17.1), ali u ovom trenutku utakmice moraju biti u drugom planu. Selektor je zbog toga izvršio dodatnu selekciju i pozvao još igrača.

"Zdravstvena komisija Rukometnog saveza Srbije je aktivno uključena u aktivnosti reprezentacije, praćenje zdravstvenog stanja reprezentativaca i preduzimanje svih potrebnih mera i pregleda kako bi se na adekvatan način obezbedili uslovi povratka na teren", saopštio je Savez.

Pored igrača, pozitivne rezultate testa dobili su i selektor Toni Đerona, trener golmana Dimitrije Pejanović, fizioterapeut Petar Radulović, šef delegacije Milorad Krivokapić, pomoćni trener Žikica Milosavljević i fizioterapeut Vladimir Radulović.

Podsetimo, Evropska rukometna federacija promenila je uslove za povratak na teren, pa je sada neophodna izolacija od pet dana posle pozitivnog PCR testa, negativan rezultat PCR testa i potvrda specijaliste da je sportista sposoban za sportske aktivnosti.

"Nakon ispunjenja prva dva uslova o obaveznom karantinu i posle negativnog PCR testa, igrači će biti podvrgnuti testu opterećenja i ultrazvuku srca. Navedeni pregledi prvenstveno očekuju Vladimira Cuparu koji je nakon petodnevne izolacije dobio negativan PCR nalaz. Situacija u ostalim slučajevima se pomno prati svakodnevno i uz ispunjenje svih navedenih uslova članovi selekcije će biti u mogućnosti da se pridruže kolektivu i putuju na Evropsko prvenstvo", takođe je navedeno u poruci iz Saveza.