Teško!

KATASTROFA ZA SRBIJU, NAJTEŽI PROTIVNIK U BARAŽU ZA SVETSKO PRVENSTVO: Veliki rival između "orlova" i Mundijala!

Autor Nikola Lalović

Nije mogao teži rival da padne Srbiji...

Izvor: MN Press

Loše vesti za rukometnu reprezentaciju Srbije! Na žrebu za baraž za odlazak na Svetsko prvenstvo tim Tonija Đerone dobio je najgoreg mogućeg protivnika! 

Srbija će morati u dvomeču da bude bolja od Slovenije ili Italije. S obzirom da je tim Slovenije ogroman favorit u dvomeču pretkvalifikacija, najverovatnije da naš nacionalni tim čeka duele sa Slovencima. 

Srbija je na prethodnom Evropskom prvenstvu pobedila Ukrajinu u prvom meču, a onda je posle poraza od Hrvatske i Francuske ispala posle prve faze. 

Na kraju je naš tim kao 14. na Euru bio povlašćenu u žrebu, što znači da je bilo i mnogo lakših potencijalni rivala za "orlove".

Mogli smo da se sastanemo sa ekipama Slovačke, Belgije, Grčke, Belgije, Bosne i Hercegovine, Severne Makedonije, Austrije, Estonije, Izraela... Ipak pali su nam Slovenci koju su kiksnuli i posle poraza od Crne Gore i Danske završili takmičenje u grupi. 

Oni će sada prvo morati da igraju dvomeč sa Italijom, a pre toga će imenovati selektora jer je Ljubomir Vranješ dobio otkaz posle lošeg rezultata na Euru. 

Evo svih parova kvalfikacija za Svetsko prvenstvo:

Srbija - Slovenija/Italija
Holandija - Portugal/Švajcarska
Nemačka - Belorusija/Farska Ostrva
Rusija - Slovačka/Belgija
Crna Gora - Grčka/BIH
Češka - Severna Makedonija/Rumunija
Island - Austrija/Estonija
Mađarska - Izrael/Litvanija
Hrvatska - Ukrajina/Finska

Ovaj težak žreb dolazi na tačno deset godina od najvećeg uspeha srpskog rukometa, srebra na Euru 2012. godine. Dok se nadamo da će Toni Đerona dovesti ovaj tim do sličnih dometa, ovo je priča o veličanstvenom srebru iz 2012. godine.