Au...

SKANDAL ZBOG DOPING KONTROLE POSLE FINALA MUNDIJALA: Petorica ODMAH oterana da se testiraju - jedan je POBESNEO!

Autor Nikola Lalović

Nakon finala Svetskog prvenstva u rukometu šampionima je bukvalno trećina tima oterana na doping kontrolu.

Izvor: Profimedia

Nije moglo da prođe Svetsko prvenstvo u rukometu bez problema i skandala, a sada su se nakon velikog slavlja i osvajanja trećeg uzastopnog prvenstva sveta oglasili Danci, besni na IHF!

Savladali su Francusku u finalu 34:29, a odmah nakon kraja utakmice čak pet rukometaša iz šampionske ekipe odmah je sprovedeno na doping kontrolu. Tako su oni propustili veliko slavje na terenu, zbog nečega što je moglo da bude urađeno bukvalno u bilo kom momentu! Nakon svega najviše ljut je bio bek Olborga Henrik Melgard, koji je bio među testiranima.

''Testirali su nas petoricu, ne mogu da shvatim da to nije moglo da se obavi tokom turnira umesto sada, nakon finala, kada svi zajedno treba da proslavimo. Mogli smo ovo da obavimo bilo kad prethodnih dana, na primer u subotu, kada smo svi imali puno više vremena. Za ove četiri nedelje morali su baš sada da organizuju, i to bez najave, da nam pokvare slavlje. Ali neka, neću dozvoliti da mi ovo pokvari raspoloženje. Svakako nas čeka luda proslava'', rekao je danski rukometaš.

IHF-om i njihovom organizacijom bili su nezadovoljni i rnavijači zbog lošeg rasporeda utakmica i činjenice da su se četvrtfinala igrala u jednom danu. To je zasmetalo i selektoru Nemačke, a nakon svega oglasio se i IHF sa šturim saopštenjem i mlakim izvinjenjem,

"Nije bilo dovoljno dobro i svesni smo toga. Nije to bila najpametnija odluka i za Svetsko prvenstvo ćemo napraviti drugačiji raspored", rekao je jedan od čelnika IHF-a.