MONDO INTERVJU

SAMO MALO "POTERAJ" SRBE I ETO EVROPSKOG TROFEJA! Šešum za MONDO: Ovo ima samo na Balkanu, nisu oni na to navikli!

Autor Nikola Lalović

Čak tri puta je osvajao ovaj trofej, a sada kaže - Vojvodina je blizu da to uradi! O Balkancima, rukometu u Srbiji i peharu - Žarko Šešum za MONDO.

Izvor: Mondo / Uroš Arsić/MN Press

Vojvodina je na korak do evropskog trofeja i od 13:15 će igrati revanš meč as norveškim Nerbom za prvu evropsku titulu u istoriji kluba. U prvom meču šampion Srbije je na "Slanoj Bari" savladao branioca trofeja 30:23, a na tribinama je bio čovek koji zna kako se osvaja ovaj pehar.

Nekadašnji bek reorezentacije Srbije Žarko Šešum osvajao je EHF kup 2013. sa Rajn-Nekar Levenom i 2016. i 2017. sa Gepingenom. Da mu je neko pričao da ćemo gledati srpski klub u finalu - ne bi verovao!

"Iskreno, bio bih prilično skeptičan, ali mi je jako drago da se ovo dešava. Da je Vojvodina u Evropi dogurala ovako daleko, da je u evropskim utakmicama puna hala i ovakva atmosfera i da pokazuju visok kvalitet rukometa. Jako mi je drago zbog toga. Samo se nadam da će to da se nastavi i da se povuče i ostale, što vidim da se dešava. Da imamo u budućnosti pozitivnu sliku rukometa u Srbiji", rekao je za MONDO čovek koji je zbog reprezentacije Srbije zamalo ostao bez oka.

U polufinalnom meču koji je Vojvodina igrala protiv švedskog Alingsosa gostujući igrači su na kraju prišli navijačima Vojvodine i - aplaudirali im! Kaže naš sagovornik, toga ima samo na Balkanu!

"Voli se rukomet u Srbiji. Malo treba pravim rukometnim navijačima da se "poteraju" da dođu u halu. Ovako nešto ih sigurno privlači. Lepa slika je došla i u Srbiju i u Evropu, što je pokazao gest gostujuće ekipe u polufinalu gde sigurno oni nisu igrali u ovakvoj atmosferi. Ovakve atmosfere postoje samo na Balkanu, da se ovako srčano i temperamentno navija i ja to pozdravljam", rekao je Šešum za MONDO.

Trener Vojvodine Boris Rojević je na konferenciji za medije posle prvog meča odigranog prošle nedelje istakao da mu je žao što prednost nije bila dvocifrena. Ipak, možda to nije loše!

"Mislim da protiv ovakve ekipe nijedna ekipe nijedna prednost ne bi bila sigurna za revanš. Ekipa koja to zna da radi, zna da trči, zna da osvoja ovaj trofej. Sigurno su oni bili opterećeni svim ovim nabojem atmosferom". priča Šešum, pa ističe odbranu kao ključ pobede u prvom meču: "Vojvodina je odigrala fenomenalnu odbranu! Čim ne uđe u trku sa njima Vojvodina ima dobru šansu. Možda je i dobro što je "samo" sedam razlike. Bilo je prilike i za deset, jedanaest, ali neka, da se ne opuste previše. Ovo je ipak donekle otvoreno sada i mislim da Vojvodina ima dobru šansu da osvoji trofej", ističe Šešum.

"X faktor" u prošlom meču bio je Srđan Milić, na crti je blistao Luka Rogan, a usled mnogo povreda šansu je dobio i Simo Šijan, talentovani bek Vojvodine koju je ovu sezonu proveo na pozajmici u Kikindi.

"Tu su i naši mladi igrači i imali su zavidne uloge u prvom meču i iskoristili su svoje minute svi do jednog. Pogotovo Milić na desnom beku. Jednostavno je radio svoj posao kako treba, napadao je gde treba, pogađao, ali mislim da je ključ pobede bio u dobroj kolektivnoj odbrani Vojvodine", završio je svoje izlaganje za MONDO Žarko Šešum.

Od 13:15 u Norveškoj, navijači Vojvodine i cela Srbija čekaće evropski trofej! Potrebno je da tim Borisa Rojevića odbrani sedam golova viška iz prvog meča u Novom Sadu.