Spremni

BISER PSŽ-A, LIDER EVROPSKE VOŠE I KAPITEN PARTIZANA - ONI JURE MEDALJU ZA SRBIJU: Nikad jači orlići hoće SVETSKO ZLATO!

Autor Nikola Lalović

Iako bez najboljeg igrača, Srbija ide na Svetsko prvenstvo sa namerom da uzme trofej!

Izvor: MN Press

Srbija ide po medalju! Talentovana generacija 2002. koja se sa Evropskog prvenstva prošle godine vratila sa bronzom sada je otišla u Grčku na Svetsko prvenstvo gde se nada novoj medalji! Uprkos tome što najbolji igrač sveta tog godišta Stefan Dodić neće igrati na prvenstvu, selektor Đorđe Teodorović može da računa na ozbiljan tim. 

Poziciju srednjeg beka će u odsustvu Dodića preuzeti Vukašin Antonijević koji je posle sezone koja ga je probila u Metaloplastici uspeo da dobije minute čak i u Ligi šampiona kod Alema Toskića u timu Celja. Tu su i Veljko Čabrilo i Aljoša Damjanović iz Arkus lige, ali će verovatno druga opcija tu biti Miloš Kos, polivalentni igrač koji se jednako dobro snalazi kao srednji i levi bek, a na EP je pored Tasića u odbrani i Dodića u napadu bio najbolji igrač srpskog tima. 

Marko Mrdović je dobio prednost na golu ispred Luke Krivokapića iz Segeda, a na levom krilu ćemo imati dvojac iz Crvene zvezde Simić-Šmigić, pritom uz mogućnost Šmigića da odigra odbranu na bekovima koja će biti od velike koristi pri rotacijama selektora Teodorovića. 

Kao lider tima u kome je u pripremnim mečevima sa Slovenijom i "B" timom Srbije odsustvovao Dodić nametnuo se Nikola Zečević, koji je sa 21. godinom kapiten Partizana i sigurno će biti prvi "bombarder" "orlića" u Grčkoj i nadamo se Nemačkoj gde se igraju četvrtfinalni mečevi. Kao najveći adut kada se napravi višak na strani nametnuo se Mateja Dodić iz Metaloplastike koji je bio jedan od najboljih igrača Šapčana u sezoni iza nas.  a kao i u seniorima na pivotu je tim možda i najdublji.

Luka Rogan koji je sa Vojvodinom osvojio evropski trofej će predvoditi rotaciju uz dvojicu momaka koji su već u inostranstvu - Branka Predovića iz Gorenja i Igora Milovanovića koji se još kali u mlađim kategorijama Pari Sen Žermena. "Tanki" smo na desnom beku gde imamo samo Boška Stanisavljevića, pa je za očekivati da se tu oproba neko od levih ili srednih bekova poput Šijana, Zečevića, Čabrila ili Damjanovića. Ovo je sastav Srbije: 

GOLMANI: Marko Mrdović (Šamot), Luka Krivokapić (Pik Seged), Savo Zekić (Vrbas)
LEVA KRILA: Uroš Simić (Crvena zvezda), Dušan Šmigić (Crvena zvezda)
DESNA KRILA: Mateja Dodić (Metaloplastika), Milija Papović (Metaloplastika)
PIVOTI: Igor Milovanović (PSŽ), Luka Rogan (Vojvodina, Branko Predović (Gorenje Velenje)
LEVI BEKOVI: NIkola Zečević (Partizan), Miloš Kos (PPD Zagreb), Vojin Čabrilo (Crvenka), Simo Šijan (Vojvodina),
SREDNJI BEKOVI: Veljko Čarbilo (Dinamo), Vukašin Antonijević (Celje), Aljoša Damjanović (Metaloplastika)
DESNI BEK: Boško Stanisavljević (Radnički KG)

Prvi meč naše momke očekuje u utorak od 15:45 kada će se sastati sa Čileom, a ostali protivnici u grupi su Maroko i Island.