Ostali sportovi

TRI PUTA OSVAJAO LIGU ŠAMPIONA - SAD NAPADA PARTIZAN: Crno-beli otišli 4.000 kilometara od kuće da sruše LEGENDU!

Autor Nikola Lalović

Partizan i Dinamo iz Pančeva će probati da u EHF kupu dođu do trećeg kola takmičenja!

Izvor: MN Press

Nastavlja se Evropa za srpske rukometne klubove! Dok Vojvodina čeka početak Evropske lige, a Metaloplastika je prošla u treće kolo EHF Evropskog kupa posle izbacivanja Anortozisa zbog navijačkih nereda, Partizan i Dinamo iz Pančeva u subotu igraju svoje mečeve EHF kupa. 

Pančevci su u prvom kolu prošli italijanski Meran tako što su pobedili u oba meča - prvo u Italiji 31:27, a onda na domaćem terenu 31:30. Sada im u goste od 18:30 dolazi holandksi Volendam sa ekipom punom domaćih igrača, Samo tri stranca su u sastavu, ali su sva trojica jako bitni. 

Prvi golman je, začudo, Britanac! Kreg Mekleland je jedan od retkih profesionalnih rukometaša u Velikoj Britaniji. Ipak on je uzdanica ovog tima, kao i Nemac Oskar Šol, srednji bek koji je prošao školu prvaka Evrope Magdeburga.  Ovaj klub je u istoriji osvojio sedam titula šampiona Holandije, ali poslednju 2013. i od tada su srednji dom holandskog rukometa. Od početka sezone imaju jedan poraz i četiri pobede. 

Pančevcima će u odbrani uzdanica biti iskusni Duško Čelica, a u napadu novo pojačanje povremeni reprezentativac Srbije Miloš Grozdanić kao i mladi reprezentativac Veljko Čabrilo. Tu je i Tunišanin Vael Trabelsi koji se istina za sada nije previše pokazao kao i Mađar Boriš Dorneji.

Što se Partizana tiče crno-beli su otišli na putovanje dugo preko 4.000 kilometara! Oni su na Islandu gde će odigrati prvi meč drugog kola EHF kupa sa Hafnarfjordurom. Ovaj klub je čak 16 puta bio prvak državi, a u njemu igra miks jako mladih islandskih uzdanica i veterana koji su se vratili kući. 

Jedan od tih veterana bi u revanšu mogao da napuni Banjicu jer će se ljubitelji rukometa sigurno skupiti da vide Arona Palmarsona, jednog od najboljih srednjih bekova sveta u godinama iza nas. Ovaj 35-godišnjak je u karijeri igrao za Kil, Vesprem, Barselonu i Olborg nakon početaka u Hafnarfjorduru i sada dolazi da završi karijeru u svom klubu. 

Tri puta je osvajao Ligu šampiona, a na početku povratka uspeo je da prođe prvo kolo sa FH-om. Dobili su Domidis Argus iz Grčke kući 26:18 nakon remija 32:32 u gostima. Osim Palmarsona pretiće mladići Birgir Birginson i Simon Gudjonsen, ali ima sa čim Partizan da pripreti. 

Nedavno su savladali Crvenu zvezdu u večitom derbiju i to im je donelo dodatno samopouzdanje, a predvođeni Urošem Kojadinovićem i Mladenom Šotićem probaće da donesu aktivan rezultat u Beograd. 

BONUS VIDEO: