Kreće!

NASTALI PRE 2 GODINE, SAD IGRAJU LIGU EVROPE: Vojvodina ide na noge čudu iz Makedonije, a tamo ih čeka LEGENDA!

Autor Nikola Lalović

Alkaloid iz Skoplja nastao je pre samo dve godine, a sada će protiv Vojvodine odigrati prvi evropski meč u istoriji.

Izvor: Mondo / Uroš Arsić

Partizan je u Evropi počeo remijem sa islandskim Hafnarfjordurom, Dinamo iz Pančeva je prvo eliminisao Merin iz Italije pa je kući poražen od Volendama, a Metaloplastika je prošla dalje nakon izbacivanja Anortozisa iz takmičenja. Sada i šampion Srbije spreman da počne svoj evropski put. 

Prošle godine je Vojvodina osvojila EHF kup, a sada se takmiči u Ligi Evrope u grupi sa Alkaloidom iz Skoplja, Silkeborgom i Logronjo La Riohom iz Španije. Prvi meč je na programu u Skoplju u utorak od 20:45, a pred taj meč se oglasio trener tima iz Makedonije legendarni Kiril Lazarov. Nekada jedan od najboljih rukometaša sveta sada je Alkaloid samo u nekoliko godina postojanja doveo iz nižih liga do Evrope i jasno je da je ovo istorijski meč za Alkaloid, čedo makedonske farmaceutske industrije.

"Ovo je istorijska utakmica za nas. Prošle godine smo uspeli da napravimo veliki uspeh i u drugoj godini postojanja plasiramo se u Ligu Evrope. To je drugo najkvalitetnije takmičenje u Evropi posle Lige šampiona i to nam mnogo znači jer smo prošle godine imali tim sa samo makedonskim igračima, a ove godine imamo dva stranaca koji su ovde da donesu iskustvo. Imamo prvog rivala Vojvodinu, pobednika trećeg evropskog EHF takmičenja, a da biste pobedili u bilo kom evropskom kupu, morate biti zaista kvalitetni. Ove godine Vojvodina je dovela dva Tunišanina, ima Vorkapića koji im je jedan od boljih igrača, tu je i Sunajko, mađarski internacionalac i reprezentativac i zajedno sa beloruskim reprezentativcem Puhovskim, slovenački Ocvirk... to dovoljno govori o kvalitetu rivala. Očekujem kvalitetnu utakmicu, nadam se da će igrači odgovoriti izazovu. Maksimalno poštujemo Vojvodinu, ali ako budemo na potrebnom nivou, biće prilike za iznenađenje“, rekao je pred meč on.

Osim velikog broja mladih makedonskih rukometaša za Alkaloid igra i nekadašnji reprezentativac Francuske Arno Bingo koji će sigurno biti najpoznatije ime ovog meča. U drugom duelu favorit će svakako biti Silkeborg, tim sastavljen od norveških i danskih reprezentatvaca. Sa Johanom Sjostrandom, nekada jednim od najboljih golmana sveta na golu, sa legnedarnim Rasmusom Laugeom na srednjem beku i fantastičnim defanzivcem Reneom Toft Hansenom na pivotu oni su prvi tim ove grupe, makar po imenima. Što se tiče Logronjo La Riohe pored velikog broja domaćih igrača tu su Hrvat Eugen Josip Zaja, Kubanac Noris Riveiro i Alves Poncijano iz Brazila, kao i dvojac stranih golmana.

BONUS VIDEO: