Ostali sportovi

HAMILTON PRVI PUT PROGOVORIO O PRELASKU U FERARI! Izdao Mercedes, pa se javio: "Kao dečak sam sanjao o ovome"

Autor Nemanja Stanojčić

Luis Hamilton otkrio je zašto je odlučio da pređe u Ferari.

Izvor: FrankHoermann/SVEN SIMON / imago sportfotodienst / Profimedia

Luis Hamilton odlučio je da pređe u Ferari i od 2025. godine voziće za čuveni italijanski tim. Njegova odluka iznenadila je mnoge u svetu sporta, posebno zbog odluke da napusti Mercedes koji je veliki rival upravo sa Ferarijem. Čekao je britanski vozač da se strasti malo smire, pa je odlučio da se oglasi.

Izdao je saopštenje, mada je jasno da će tokom predstojeće sezone novinari da ga pitaju samo o toj odluci. "Osećam da sam imao sreće da pposle svih uspeha sa Mercedesom ispunim svoj dečački san, da vozim crveni Ferari", navodi se na početku izjave.

Zahvalan je svom trenutnom timu na svemu. "Mercedes je veliki deo mog života, još od kad sam imao 13 godina. Odluka o prelasku bila je jedna od najtežih koju sam morao da donesem."

Nova sezona Formule 1 počinje u martu i Luis obećava borbu za titulu. "Ne razmišljam sada o 2025. godini. Moj fokus je na sezoni koja sledi i povratku na stazu sa Mercedesom. Fit sam, fokusiran i imam veliku želju za dokazivanjem. Hoću da pomognem Mercedesu da pobedi joiš jednom, posvećen sam poslu i odlučan da završim naše partnerstvo na visini", zaključio je Hamilton koji će zajedno sa Džordžom Raselom voziti u predstojećoj sezoni.

(MONDO - N.S.)

BONUS VIDEO: