Rukomet

SRBIJA PROTIV CRNE GORE NA EVROPSKOM PRVENSTVU! Reprezentacija na žrebu saznala sve protivnike

Autor Mladen Šolak

Reprezentacija Srbije saznala šta je čeka na EP krajem godine!

Izvor: TV Arena sport/Screenshot

Ženska reprezentacija Srbije u rukometu igraće u Grupi B Evropskog prvenstva, u kojoj su i Crna Gora, Rumunija i Češka! Prema prvim procenama, deluje da su naše devojke smeštene u ravnopravnu grupu, u kojoj će nova generacija devojaka apsolutno imati šansu da se izbori u sledeću, "Glavnu" fazu turnira. Kako sada stvari stoje, Srbija će u grupi u Debrecinu 29. novembra igrati protiv Crne Gore, a potom će igrati protiv Češke 1. decembra u 2. kolu i na kraju uvodne faze u 3. kolu protiv Rumunije, 3. decembra.

Evropsko prvenstvo biće odigrano od 28. novembra do 15. decembra, u organizaciji tri zemlje, Austrije, Mađarske i Švajcarske. Biće to prvi turnir koji će imati 24 tima učesnika, a aktuelni šampion je Norveška, koja će braniti evro-titulu.

Utakmice će biti igrane u tri grada - Debrecinu, Beču, Insbruku i Bazelu, a u uvodnoj fazi timovi će biti podeljeni u šest grupa, iz kojih će po dve ekipe proći u "Glavnu rundu". U njoj će timovi biti podeljeni u dve grupe, iz kojih će po dve otići u poluifinale, a trećeplasirane će u utakmicu za peto mesto. Pogledajte sastav svih grupa:

Izvor: TV Arena sport/Screenshot

Utakmice "Glavne runde" biće odigrane u Debrecinu i Beču, u kojem će biti odigrana i završnica turnira - polufinale i finale, zakazano za 15. decembar u "Viner štadhale", odnosno Bečkj gradskoj dvorani, otvorenoj 1974. godine.

Reprezentaciju Srbije vodiće dobro poznati selektor, Slovenac Uroš Bregar, koji je prošle nedelje produžio ugovor sa Rukometnim savezom Srbije. On sedi na klupi Srbije od 2021. godine.

Ženska rukometna reprezentacija Srbije najveći uspeh na evropskim prvenstvima napravila je 2012. godine, kada je nastupila u polufinalu, tada kao aktuelni vicešampion sveta. Na prethodnim turnirima naš tim nije imao uspeha, jer je poslednji put igrao u "Glavnoj rundi" 2018. godine, a na prethodna dva turnira završavao je takmičenje na 13. i 15. mestu.

(MONDO - M.Š)

BONUS VIDEO: