Ostali sportovi

SRBIJI UMAKLA MEDALJA ZA TRI SEKUNDE: Herojski sprint Elzana Bibića, malo mu je falilo!

Autor Nikola Lalović

Naš Elzan Bibić je osvetlao obraz Srbije!

Izvor: EPA-EFE/Erdem Sahin

Elzan Bibić je dao sve od sebe, ali nije mogao do medalje na Evropskom prvenstvu ! Ušao je u poslednjih sedamsto metara trke na 5.000 metara na osmom mestu i uspevao je da prati tempo vodećih, a onda je u poslednjih 500 metara išao na sve ili ništa!  U poslednjem krugu se držao na osmoj poziciji, pokušao je da u poslednjih 300 metara strašnim sprintom, došao je do sedmog mesta i bio je na dvadesetak metara od prvoplasiranih, a završio je trku kao šesti i napravio je veliki, veliki rezultat! 

Prvoplasirani sa 13,20,11  bio je neverovatni Jakov Ingebrigsejn, Mils iz Britanije je završio kao drugi, a Lobalu je završio kao treći. Naš Elzan je završio na tri sekunde od medalje!

Prvi takmičar iz Srbije koji se takmičio u finalu bio je Strahinja Jovančević u skoku udalj. Odlično je krenuo, skočio 7,62 u prvoj seriji, ali se nažalost povredio! Osetio je bol u zadnjoj loži i odustao, a pošto nije dalje skakao na kraju je završio kao deseti. Sada nam ostaje da se nadamo da povreda nije ozbiljnije prirode. 

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: