SRBIJA JURI REKORD, JOŠ DVOJICA NA OLIMPIJSKIM IGRAMA: Elzan i Armin dobili sjajne vesti, idu u Pariz!

Srbija će na Olimpijskim igrama imati najmanje 112 takmičara!

MN Press

Nije uspeo Asmir Kolašinac, ali jesu Elzan Bibić i Armin Sinančević! Izašle su rang liste dodatnih mesta za atletičare na Olimpijskim igrama i Srbija je dobila još dva putnika za Pariz. Bibić će trčati 5.000 metara, dok je Sinančević bacati kuglu. Za sada naš tim za Pariz broji 112 članova i vrlo je blizu rekorda Srbija. Najviše smo takmičara imali 2012. u Londonu kada je Srbija nastupila sa 116 sportista.

Bibić koji u karijeri ima bronzu na Evropskom prvenstvu u zavorenom u Istanbulu na 3.000 metara nikada nije nastupao na Olimpijskim igrama i Parizu će debitovati.Što se tiče Sinančevića on je u Tokiju 2021. bacio 20.89 metara i na kraju je završio kao sedmi. U karijeri su mu najbolji rezultati bronza u Dijamantskoj ligi 2021. godine, srebro na Evropskom prvenstvu 2022. i zlato sa Mediteranskih igara u Oranu.

Kada je atletika u pitanju Srbija će imati šest predstavnika. Pored Sinančevića i Bibića tu su Milica Gardašević i Ivana Španović u skoku udalj, Adrijana Vilagoš koja baca koplje i Angelina Topić u skoku uvis.

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: 

This browser does not support the video element.

Angelina Topić sa srebrnom medaljom  RTS2