Srbi zbog Strahinje neće gledati košarku! Sve što bi trebalo da znate o novom heroju nacije u Parizu

Strahinja Bunčić će naterati Srbe da zaborave na ono što inače gledaju - košarku i odbojku i da se makar na nekoliko minuta prebace na džudo!

Instagram/buncicjudo66/Printscreen

Strahinja Bunčić je oduševio Srbiju! Sjajni srpski džudista je prvi put nastupio na Olimpijskim igrama, a pobedama na Jašarom Nadžafovom i Mateom Pirasom je stigao u četvrfinale. Tu je izgubio posle samo 45 sekundi, ali je dobio šansu da se bori za bronzu pošto je njegov rival za repersaž Numali Emomali preda meč.

Čeka svog rivala i to će biti poraženi iz meča polufinala između Gusmana Kirgizbajeva iz Kazahstana i Vilijana Lime iz Brazila. Strahinja Bunčić je rođen 5. januara 1996. godine, a nastupa za Crvenu zvezdu na klupskom nivou. Prvi put smo za njega čuloi davne 2012. godine kada je na kadetskom prvenstvu Evrope u Baru kada je bio zlatni, a zatim je naredne godine na istom takmičenju u Talinu bio bronzani. Na U23 šampionatu Evrope u Podgorici 2017. godine uzeo je bronzu, a onda je na seniorsku scenu studio 2022.

U Oranu je na Mediteranskim igrama osvojio bronzu, a zatim je za grend slemu u Abu Dabiju bio srebrni. U timskoj konurenciji je kao deo tima Srbije osvojio bronzu na Evropskom prvenstvu u Zagrebu i sa tim odličjem oko vrata je stigao u Pariz.

SLIKAO SE SA NADALOM, PA KRENUO DA BACA RIVALE!

Znali smo da je Strahinja u formi, ali kada je krenuo da ređa pobede cela Srbija se ponadala da može da uzme i neku medalju! Sada dok čekamo da se pojavi na tatamiju oko 17 ili 18 časova, a dane pred početak takmičenja iskoristio je da se upozna sa ostalim takmičarima na Olimpijskim igrama, Videli smo da se prvog dana Olimpijskih igara slikao sa Rafaelom Nadalom, a onda je krenuo u pohod na medalju! 

Znamo da su repersaži na programu od 16 časova, a nakon duela između Valida Kjara iz Francuske i Jondoprenleina Baskua iz Mongolije videćemo dva polufinala. Kada završe Denis Vijeru i Hifumi Abe, kao i Gusman Kirgizbajev i Vilijan Lima na tatami će dame u kategoriji do 52 kilograma. nakon njihovu šest boribi dolazi na red i Strahinjina borba za bronzu. 

Problem će to biti za navijače u Srbiji koji će morati da stopiraju prenose košarke i odbojke zbog džudoa! Odbojkaši igraju protiv Francuske od 17 časova, a naš košarkaški tim će do 17:15 imati meč sa Sjedinjenim Američkim Državama. Dok budemo igrali sa drim timom, svi će prebaciti kanal da pogledaju da li će upravo ovaj Banjalučanin uzeti prvu medalju za Srbiju! Nadamo se, da će se to desiti!

(MONDO, Nikola Lalović)

BONUS VIDEO: 

This browser does not support the video element.

LAZAR ĆUPIĆ: DŽUDO JE NAJBOLJI BAZIČNI SPORT ZA MLADE!  MONDO/Teodora Orlandić