Slušaj vest

Najbolji teniser svih vremena Novak Đoković juče je počeo pohod na zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Parizu i za manje od 55 minuta deklasirao je Australijanca Metjua Ebdena u prvom kolu. Sličan scenario na teniskim terenima u Parizu videli smo i danas u ženskom delu žreba, kada je Grkinja Marija Sakari brutalno porazila crnogorsku teniserku Danku Kovinić - 6:0, 6:1!

Njihov meč u Parizu trajao je manje od sat vremena, a Marija Sakari osvojila je prvi i poslednjih šest gemova na meču. Između njih se našao jedini gem koji je pripao crnogorskoj teniserki i to na servis Grkinje. Možda je na početku drugog seta, kada je Danka povela 1:0 uz brejk, delovalo da bi meč mogao da bude zanimljiv, ali... Marija je ubrzo uhvatila ritam iz prvog dela meča i rutinski prošla u drugo kolo.

Tako je završen turnir na Olimpijskim igrama za Danku Kovinić, koja je pre nekoliko dana u Parizu nosila zastavu Crne Gore na otvaranju Igara. Crna Gora na Olimpijskim igrama ima 19 predstavnika, ali čak 13 su reprezentativci uvaterpolu. Pored njih jednu od najmanjih evropskih država predstavljaju još atletičar Darko Pešić, bokserka Bojana Gojković, jedriličar Milivoj Dukić, plivač Miloš milenković, plivačica Jovana Kuljača i teniserka Danka Kovinić. Zastavu su poneli Dukić i Kovinić, ali Danka učešće u Parizu završava nakon samo sat vremena.

Inače, Danka Kovinić je bila 612. igračica na svetu u trenutku kada su se delila mesta na Olimpijskim igrama, a trenutno je 558. teniserka planete. Ona je poziv na Olimpijske igre dobila kako bi se pokazala raznovrsnost u svetskom sportu, a na osnovu toga što je nekada bila među najboljih 50 igračica.

BONUS VIDEO:

Instagram Srpski sportisti pevaju "Veseli se srpski rode"