Evo koliko su Zorana Arunović i Damir Mikec zaradili: Srbija nikad više nije "častila" za zlato!

Poznato je koliko su Zorana Arunović i Damir Mikec zaradili od Vlade Srbije osvajanjem zlatne medalje.

RTS/PrintScreen

Srpski strelci Zorana Arunović i Damir Mikec osvojili su prvu zlatnu medalju za Srbiju na Olimpijskim igrama u Parizu pošto su danas posle prave drame pobedile tandem iz Turske. Poslednji pucanj je odlučio, pa su Damir i Zorana doneli našoj zemlji najsjajnije odličje u miksu, disciplina 10 metara vazdušni pištolj.

Samim tim što su osvojili medalju, njih dvoje su zaradili i pozamašnu sumu novca pošto je Vlada Srbije odlučila da "pojača" nagradni fond za odličja. Prema donesenoj odluci, zlatna medalja na Olimpijskim igrama nosi 200.000 evra. Po ovoj nagradi, Srbija je među zemljama koje najviše izdvajaju za svoje olimpijce, što je bio samo dodatni stimulans da Zorana Arunović i Damir Mikec dođu do zlata.

Takođe, njih dvoje su stekli pravo i na nacionalnu penziju ovom medaljom. Pogledajte kako je izgledalo slavlje naših zlatnih olimpijaca:

"Mi se nadamo najvećoj žetvi medalja do sad, a to je da donesemo dvocifreni broj medalja. A da donesemo jednu ili dve ili nijednu mi ćemo da vas volimo, da vas poštujemo i da vas pozdravimo jer znamo da ste se borili i da ste dali sve od sebe za svoju zemlju, za naš narod. Hvala vam još jedanput na posvećenom radu i hvala na časti da danas mogu da vam uručim zastavu. Želim vam mnogo uspeha i mnogo, mnogo medalja", rekao je Vučić na prijemu organizovanom za sportiste i članove olimpijskog tima Srbije u zgradi Predsedništva.

"Olimpijske igre su postale pravo takmičenje nacija, više nego ikada se takmiče nacije ne samo pojedinci. To jesu vaši pojedinačni uspesi, ali je to veliki uspeh za celu zemlju. Svaka medalja je zlata vredna. Podižemo nagradu za zlatnu medalju na 200 hiljada evra, što mislim da nije beznačajno za bilo koga na svetu. Tako da se sa zlatom vraćajte. Ne kasnimo ni dan u tom plaćanju. Vi donesete medalju - dan posle imate pare", rekao je Vučić krajem juna.

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

Rafael Nadal čestita Novaku Đokoviću  RTS

(MONDO - M.V.)