Srbija blizu 10 najboljih zemalja na Olimpijskim igrama: Zorana i Damir probili led, sad čekamo nove medalje!

Srbija je trenutno na tabeli svih zemalja učesnica na Olimpijskim igrama na pragu da uđe u deset najboljih!

EPA-EFE/VASSIL DONEV

Srbija je dočekala prvu medalju na Olimpijskim igrama u Parizu! Doduše, nije osvojena u Parizu nego u 350 kilometara udaljenom Šaterou, ali svakako smo se upisali. Srbiju su obradovali Damir Mikec i Zorana Arunović sa zlatom u miksu u disciplini 10 metara vazdušni pištolj.

Ovo je prva medalja Srbije i to nas, pošto smo uzeli zlato stavlja na deobu 12. mesta na ovim Olimpijskim igrama. Po jednu medalju i to zlatnu imaju i Kazahstan, Južna Afrika, Belgija, Azerbejdžan, Uzbekistan i Rumunija, kojoj je to zlato doneo jedan Srbin!

Prvo mesto as šest zlata, a 12 medalja ukupno za sada ima Japan, domaćin Francuska ima pet zlata i ukupno 16 medalja, a zatim sa po pet zlata slede Kina, Australija, Južna Koreja. Tri zlata ima Amerika, a po dva Velika Britanija, Italija, Kanada, Hong Kong i Nemačka.

Ukupno je 37 zemalja uzimali medalje, a od država u regionu Rumuni su kao što je već pomenuto izjednačeni sa nama, a medalju ima samo još Hrvatska. Njihov strelac Miran Maričić je u gađanju vazdušnom puškom na 10 metara bio trećeplasirani i doneo im je bronzu. "Kosovo" je takođe uzelo medalju, pošto je Distrija Krasnići u džudou došla do srebra. 

Srbija više nema šansi za medalje ovog utorka. Gledaćemo drugo kolo odbojkaškog turnira i meč sa Slovenijom, kao i polufinale u plivanju na 200 metara slobodnim stilom.  Za kraj dana od 22:30 Srbija će u basketu 3x3 igrati sa Sjedinjenim Američkim Državama. 

(MONDO, N.L.)

BONUS VDEO: 

This browser does not support the video element.

Himna Bože pravde na Olimpijskim igrama, zlato za Zoranu i Mikeca  RTS/Screen Recorder