Slušaj vest

Srpski strelci osvojili su prvu medalju za našu zemlju na Olimpijskim igrama u Parizu - Zorana Arunović i Damir Mikec stigli su do zlata u miks dublu, impresivnim pucnjima iz vazdušnog pištolja, sa 10 metara udaljenosti. Ovaj veliki rezultat da dvoje sjajnih sportista stigao je nakon razočaravajućih nastupa u pojedinačnoj konkurenciji, kada nisu uspeli da se okite medaljama.

Upravo to je u prvoj izjavi nakon finala istakla u prvi plan Zoranina sestra i trener reprezentacije srbije, Jelena Arunović. Po njenim rečima, srpski strelci provlačeni su kroz blago iako to nije trebalo da se dogodi, a do zlata su stigli nakon što je počelo da se sumnja u kvalitet koji poseduju i koji su prethodnih godina redovno pokazivali!

"Sada konačno mogu da kažem, osvojili smo sve! Teški dani su iza nas zato što se sumnjalo u njihov kvalitet, a oni uopšte nisu bili loši. Provukli su nas kroz blato bez potrebe", kaže za Kurir Jelena Arunović i dodaje: "Na tim individualnim nastupima nije bilo nikoga od novinara da bi se napravila realna slika, a neke stvari su ružno plasirane. Nije da nas nije pogodilo sve to, jer ne vidim razlog da se na taj način komentariše nastup nekoga ko kroz sport doprinosi afirmaciji Srbije. Zato mi je jako drago što smo sada pobedili, kažem mi, jer oni bez trenera, Gorana i mene, nisu tako dobri. Mi smo svi zajedno doprineli ovom uspehu. Danas su njih dvoje šampioni, a pre tri dana su bili turisti. A za mene su uvek šampioni jer ja znam koliko vrede, bez obzira na sve sumnje na individualnom planu. Za mene kao trenera uopšte nema sumnje."

RTS/PrintScreen damir mikec i zorana arunović

Jelena je bila trener srpskog miks dubla tokom takmičenja u Parizu i imala je izuzetno važnu ulogu. Tražila je tajm-aut u trenucima kada je delovalo da će se Turska odlepiti i približiti pobedi, a kasnije je srpski tim nakon velike drame stigao do zlatnog odličja, u poslednjoj seriji pucanja. 

"Imali smo sreće sada, posle Tokija, posle svetskog prvenstva, kada smo gubili za sitno, možemo da kažemo da smo konačno osvojili zlato i da smo najbolji. Da li smo iznenađeni? Ne, jer svakog dana se budimo s idejom da treba da se žestoko radi da bi se ostvario ovako grandiozan uspeh. Presrećni smo, ja ću verovatno da shvatim šta smo uradili tek za nekoliko dana kada se emocije budu slegle. Jako mi je drago jer prethodno nismo uspeli to da to uradimo na individualnom planu. Žao mi je i što su naši individualni nastupi okarakterisani pomalo neprikladno jer oni nisu loši, ali su svi zaboravili da su ovo olimpijske igre i da nijanse odlučuju", zaključila je Jelena Arunović.

Na Olimpijskim igrama u Parizu strelci su probili led kada je reč o medaljama za Srbiju, a nadamo se da će tokom narednih dana takmičenja još neka odličja zasijati na grudima naših sportista. Aduta ima, biće potrebno samo malo sreće, pa možda čak i nadmašimo rezultat iz Tokija kada smo osvojili devet medalja.

RTS/Prinrscreen Himna Bože pravde na Olimpijskim igrama, zlato za Zoranu i Mikeca

(Kurir/MONDO/D. N.)

BONUS VIDEO:

RTS/Screen Recorder Damir Mikec i Zorana Arunović dodela zlata