Lazar Kovačević u finalu Olimpijskih igara: Čekamo još jednu medalju u streljaštvu!

Srpski takmičar Lazar Kovačević bio impresivan tokom većeg dela kvalifikacija.

MN Press

Srpski strelac Lazar Kovačević fantastično je pucao iz puške u kvalifikacijama discipline trostav sa 50 metara udaljenosti na Olimpijskim igrama u Parizu, pa je plasman u finale takmičenja obezbedio sa pete pozicije! Tokom većeg dela kvalifikacija Lazar je bio drugoplasirani, ali mu je u finišu ponestalo koncentracije i malo je pokvario utisak nakon sjajnih pucnjeva. Ipak, deluje da bi u finalu mogao da se bori za neku od medalja!

Na kraju su se ispred srpskog strelca našli Liu Jukun iz Kine, Norvežanin Jon-Herman Heg, Ukrajinac Sergej Kuliš i domaći predstavnik Lukas Bernard Denis Kriš. U finalu će pucati osmorica najboljih iz kvalifikacija, a pored Lazara Kovačevića to će biti još i poljski takmičar Tomaš Bartnik, Indijac Svapnil Kusale i Jirži Privratni iz Češke.

Finale Olimpijskih igara u disciplini trostav sa 50 metara na programu je u četvrtak od 09:30, a nadamo se da će Lazara poslušati puška. Ukoliko bude na nivou koji je držao tokom većeg dela kvalifikacija, Srbija će se radovati novom odličju iz Pariza - ponovo u streljaštvu.

Podsečamo, Lazar kovačević je prvo učestvovoao u disciplini vazdušna puška, sa 10 metara udaljenosti, ali nije bio ni blizu da se domogne finala. Njegov razočaravajući nastup bio je dovoljan tek za 37. mesto, ali je mladi predstavnik Srbije rešio da u drugoj disciplini popravi utisak - možda ga je ka dobrom rezultatu pogurao i uspeh njegovih kolega pošto su Zorana Arunović i Damir Mikec u miks dublu doneli prvu medalju Srbiji iz Pariza.

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

Damir Mikec poveo kolo u Parizu  Instagram/sonjavasic5