Srbija se pobedom oprostila od Pariza: Posle 12 godina zaigrala na Olimpijskim igrama - i htela je više

Odbojkaši se vraćaju kući kao deveti na Olimpijskim igrama.

NATALIA KOLESNIKOVA / AFP / Profimedia

Muška odbojkaška reprezentacija Srbije u subotu je u poslednjem kolu grupne faze takmičenja na Olimpijskim igama pobedila Kanadu sa 3:2 (16:25, 22:25, 26:24, 25:19, 18:16). Odbojkaši su posle jučerašnjih utakmica u preostale dve grupe izgubili šansu da prođu u četvrtfinale kao jedna od dve najbolje trećeplasirane selekcije, što je verovatno bio razlog za lošiji početak duel protiv Kanade.

Posle izgubljena prva seta očigledno su rešili da ipak pokušaju da sa olimpijskog turnira ne odu sa tri poraza i zaigrali su mnogo bolje. Uspeli su da preokrenu rezultat i da olimpijsko takmičenje završe sa jednom pobedom i dva poraza. Isti učinak imali su Brazil i Japan, ali su zbog bolje set razlike uoči ove utakmice obezbedili prolazak u četvrtfinale.

Srbija je završila učešće na svojim prvim Olimpijskim igrama od Londona 2012. na devetom mestu, jer je pre pobede protiv Kanade izgubila od Francuske i Slovenije. U četvrtfinalu će u ponedeljak 5. avgusta igrati Italija – Japan, Slovenija – Poljska, Francuska – Nemačka i SAD – Brazil.

(FoNet/Mondo)

This browser does not support the video element.

Polemika Svetislava Pešića i Bogdana Bogdanovića na tajm-autu  RTS