Evo kada Srbija igra polufinale Olimpijskih igara! Vaterpolisti saznali termin utakmice za medalju

Nova najvažnija utakmica generacije - ulog je olimpijsko odličje!

Kurir/Dado Đilas

Vaterpolo reprezentacija Srbije igraće u petak od 14.35 časova protiv Sjedinjenih Država za plasman u finale Olimpijskih igara u Parizu. Pobednik tog meča igraće u finalu u nedelju protiv pobednika meča Mađarska - Hrvatska, koji počinje u petak od 19.35 časova. Poraženi će u nedelju igrati za bronzu.

Reprezentacija Srbije sigurno je dobila veliku energiju u sredu, pobedom protiv Grčke golom Nikole Jakšića dve sekunde pre kraja. Na taj način, naša selekcija ostvarila je najveći trijumf ove generacija i naravno, najveći trijumf od finala Tokija 2021.

Sjedinjene Države vodi duže od deceniju srpski stručnjak Dejan Udovičić i pod njegovim vođstvom Amerikanci su prvi put ušli u polufinale od 2008, kada su pobedili upravo Srbiju i potom osvojili srebro.

Svi u ekipi Srbije sa puno vere i optimizma dočekuju petak. "Idemo od sna ka javi, još dve utakmice. Posle ovakvog četvrtfinala hoćemo još dalje. Sada smo dobili samopoudanje, imali smo velike oscilacije. Prethodnici jesu vodilja ali i opterećenje. Ali Grčka je arhiva, treba da je zaboravimo i da se spremimo za polufinale", rekao je selektor Uroš Stevanović.

Srbija je aktuelni, dvostruki uzastopni olimpijski šampion. Ta zlata osvajala je prethodna generacija, u kojoj su bili i stubovi nosioci ovog tima - Nikola Jakšić, Dušan Mandić, Sava Ranđelović, Miloš Ćuk, braća Rašović, Strahinja i Viktor... Novi tim Srbije posle tri godine uspona, padova i bolnih poraza igra za svoju prvu medalju. I to kakvu - olimpijsku!

BONUS VIDEO: Pogledajte Jakšićev gol za pobedu protiv Grčke

This browser does not support the video element.

Nikola Jakšić gol za pobedu Srbije protiv Grčke u vaterpolu  RTS