Srbija ima novu šansu za medalju: Protiv Amerikanca za bronzu na Olimpijskim igrama!

Rvač Hetik Cabolov dobija šansu da se izbori za novo odličje našeg tima.

Enrico Calderoni / AFLO / Profimedia

Srbija ima još jednu šansu za medalju na Olimpijskim igrama u Parizu - rvač Hetik Cabolov boriće se za odličje protiv Amerikanca Kajla Daglasa Dejka, nakon što mu je Kubanac Geandri Garzon Kabaljero predao meč repersaža, navodi se na zvaničnom sajtu Olimpijskih igara.

Ruski rvač koji se takmiči pod zastavom Srbije i njegov protivnik sa Kube trebalo je da se sastanu nešto posle 11:00 časova, ali do te borbe neće doći. Kako se navodi, Hetik Cabolov je direktno prošao do meča za bronzu, pa će u popodnevnom delu programa raditi meč sa Amerikancem, za prvu medalju srpskog rvačkog tima, a tek drugu u borilačkim sportovima na ovogodišnjim Igrama.

Popodnevni deo programa počinje u 18:15, a meč Hetika Cabolova zakazan je kao sedmi na strunjači A. To znači da ćemo gledati nekoliko atraktivnih borbi u kojima se dele medalje pre nego što predstavnik Srbije dobije priliku da nas obraduje još jednim odličjem naše delegacije iz Pariza.

Protivnik Hetika Cabolova biće Kajl Dejk, koji je bronzu osvojio i na Olimpijskim igrama u Tokiju pre tri godine. Četiri puta je bio svetski šampion, između ostalog i u Beogradu 2022. godine, a u kategoriji do 74 kilograma počeo je da se takmiči tek pre nekoliko sezona, kada je spustio iz teže kategorije.

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

Aleksandra Perišić dodela medalja  RTS