Hrvati osvojili srebro, ali sanjaju ono što je kod Srba: Izraz lica sve govori, teško podneli poraz

Na kraju ceremonije, posle intoniranja himni, vaterpolisti Hrvatske sa tužnim izrazima na licu pozirali foto-reporterima.

Kurir/Dado Đilas

Vaterpolo reprezentacija Srbije osvojila je zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Parizu pobedivši Hrvatsku 13:11, iznenadivši na taj način kompletnu sportsku javnost. Iako je Srbija sila u vaterpolu, iako je bila dvostruki uzastopni šampion uoči Pariza, smena generacija i velike promene - govorile su da ćemo teško ponoviti isti uspeh.

Na to je uticao odlazak sedmorice veličanstvenih naših reprezentativaca, promena selektora Dejana Savića i dolazak znatno neiskusnijeg Uroša Stevanovića, ali i rezultati koji od 2021. godine nisu bili tako ubedljivi kao što smo navikli. Još kada se uzme u obzir da je vaterpolo u Grčkoj i SAD napredovao, da su Mađari i Španci i dalje sile, kao i da smo u finalu igrali protiv trofejne Hrvatske, mnogi nam nisu davali velike šanse.

Zato je Hrvatska bila ogroman favorit, očekivale su i komšije da lako dođu do zlatne medalje uprkos slabijoj grupnoj fazi, međutim selektor Ivica Tucak ponovo je protiv Srbije doživeo poraz od kog se teško oporavlja. Jasno je to odmah bilo u njegovoj izjavi gde je poručio da ne može da se raduje srebru, a čini se da je tako i sa njegovim igračima.

Svi su bili tužni dok im je Kolinda Grabar-Kitarović, inače bivša predsednica Hrvatske koja je sada članica MOK-a stavljala medalje oko vrata, a izraz lica na kraju ceremonije posle intoniranja himni, dok ih fotografiju, sve govori.

Pogledajte fotografije hrvatskih vaterpolista posle poraza od Srbije:

Pogledajte fotografije srpskih vaterpolista u Parizu:

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

Himna Bože pravde za vaterpoliste Srbije  RTS

 Tucak slomljen zbog poraza od Srbije, kaže nije bilo suđeno