Došao iz Irana i nije mogao da veruje kako izgleda srpski derbi: Partizan može da uradi nešto veliko!

Seid Heidarirad je imao sjajno prvo iskustvo u večitom derbiju. U dresu Partizana je ubedljivo savladao Crvenu zvezdu.

Dusan Milenkovic/ATAIMAGES

Partizan je rutinski savladao Crvenu zvezdu u prvom večitom derbiju ove sezone, a još jednom je odličan na golu bio crno-beli Nindža - Seid Heidarirad. Iskusni Iranac koji je došao kao poslednje pojačanje pred sam start sezone podelio je minute sa mladim Nikolom Zorićem i upisao devet odbrana. Posle meča je priznao da je impresioniran atmosferom na punoj Banjici. 

"Neverovatna atmosfera, iskreno nisam ovo očekivao. Bio je ovo moj prvi meč na Banjici i pogotovo što je bio derbi. Bio sam veoma uzbuđen što sam video pune tribine i sjajnu atmosferu, zaista nam je to pomoglo, pogotovo na početku meča. Mislim da ovaj tim sa stručnim štabom i našim navijačima možemo da uradimo nešto veliko za klub u budućnosti. moje mišljenje je da ćemo korak po korak biti sve bolji iz meča u meč. U budućnosti nas čeka da uradimo mnogo sjajnih stvari", rekao je on posle meča. 

Došao je u Beograd nakon mnogo godina provedenih u Dinamu iz Bukurešta, ali se posle nepunih mesec dana u prestonici Srbije osećao kao kod kuće. "Prvi put sam u Beogradu, u Srbiji, sjajno je.Osećam se kao kod kuće, Momci su me jako toplo dočekali, nisam se osećao kao stranac", dodao je on. 

This browser does not support the video element.

Seid Heidarirad  MONDO

Sada je u paru sa Nikolom Zorićem, mladim srpskim biserom koji je došao iz Benfike i od njega mnogo očekuje kako Partizan, tako i Srbija. "Nikola je mlad golman i imaće jako, jako dobru budućnost. Talentovan je momak i mislim da mora da nastavi da radi. Ako tako uradi, sigurno će biti jedan od najboljih u nacionalnom timu Srbije", rekao je Heidarirad. 

(MONDO, N.L.)