Najveći ikad otišao, ali Srbin ga nasledio: Svi pričaju o Petrovoj bombi u Ligi šampiona! (Video)

Petar Cikuša je novi lider Barselone!

x/printscreen

Otišao je Nikola Karabatić u penziju, ali drugi Srbin dominira u Ligi šampiona! Nakon prethodne sezone najveći rukometaš svih vremena se oprostio na Olimpijskim igrama, ali zamenio ga je srpski biser! Nažalost, Petar Cikuša ne igra za Srbiju već za Španiju, ali i dalje možemo da uživamo u njegovim majstorijama. 

Petru Cikuši je majka iz Srbije, a otac mu je Srbin iz Hrvatske i bivši rukometaš, pa dok je tata Zoran igrao rukomet u Španiji rodili su se blizanci Petar i Đorđe. Prošle godine su oboijica dobili šansu u prvom timu Barselone, a Petar je već stigao do reprezentacije Španije i medalje na Olimpijskim igrama. Zajedno su osvojili Ligu šampiona prošle godine sa katalonskim klubom i tako stigli do rekorda. 

Sada je Barselona savladala Kjelce u gostima 32:28 (17:13), a jedan gol Cikuše se izdvojio. Dobio je iz kornera loptu skoro na polovini terena, zaleteo se i onda je skoro bez skoka poslao bombu sa deset metara pravo u rašlje gola poljskog tima. Na kraju je završio meč sa šest golova, ali ovaj potez je bio ubedljivo najbolji: 

Najefikasniji nu timu Barselone bio je Melvin Ričardson sa osam golova, a Aleš GOmez Abeljo je dao šest kao i Cikuša, Sa druge strane Olejničak je imao šest, a Dilan Nai pet golova. Olborg i Magdeburg suigrlai nerešeno 33:33, a dok su kod Danaca Nilson i Vajsmah Larsen imali po sedam golova Gisli Kristijanson je vodio bivšeg prvaka Evrope sa šest. Kolštad je dobio Zagreb 29:25, a Miloš Kos je ostao bez učinka. U ubedljivom porazu Vesprema od Sportinga 39:30 Dragan Pešmalbek je takođe bio bez pogodaka.

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: 

This browser does not support the video element.

Vojvodina rukomet   Arenasport/printscreen